Secretarul de stat în cadrul MAI, Raed Arafat a declarat că cel de-al treilea miner blocat în subteranul Minei Lupeni a fost localizat de salvatori, însă nu se poate comunica cu el. Primul miner scos din subteran a fost intubat, se află în comă indusă şi este transportat la Spitalul Floreasca, în timp ce cel de-al doilea nu are probleme grave.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul de stat în cadrul MAI, Raed Arafat a declarat la Digi24 că elicopterul care îl transportă pr primul miner scos din subteran a decolat spre Bucureşti.

”Primul pacient a decolat cu elicopterul, spre Bucureşti. În elicopter, la predare, a fost pus în comă indusă, adică este intubat. Sperăm să ajungă cu bine la Bucureşti. Al doilea pacient nu pune probleme grave şi urmează să fie investigat la Spitalul din Petroşani”, a declarat Arafat.

Secretarul de stat în cadrul MAI a mai spus că nu se poate comunica cu cel de-al treilea miner blocat în subteran.

”Cu cel de-al treilea miner nu se poate comunica. L-au localizat, aşteptăm să vedem când îl degajează, care este situaţia lui”, a declarat Raed Arafat.

În cazul în care cel de-al treilea miner va fi scos în viaţă din subteran şi ar avea nevoie de transport cu elicopterul, va trebui să aştepte întoarcerea elicopterului care îl transportă pe primul pacient, deoarece elicopterul MAI aflat în Valea Jiului şi care a adus acolo echipaje medicale, nu poate circula pe timp de noapte. Conform estimărilor salvatorilor, însă, operaţiunile de scoatere la suprafaţă a ultimului miner rămas în subteran ar putea dura.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.