Cei peste 150.000 de elevi care au susţinut evaluarea naţională vor afla miercuri în ce liceu vor învăţa din clasa a IX-a, după prima repatizare computerizată organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit calendarului repartizării computerizate la liceu, în 9 iulie vor fi afişate rezultate candidaţilor repartizaţi în învăţământul liceal de stat. Unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţe/municipiul Bucureşti.

Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

În perioada 10 - 13 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea depune dosarele de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care au fost repartizaţi. În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

Repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi, dar şi înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul special sunt programate în zilele de 5 şi 6 iulie.

A două etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc în 7 septembrie.

Rezultatele examenului de Evaluare Naţională 2018 au fost anunţate în 23 iunie şi arată că 73,6% dintre elevii care au susţinut examenul au reuşit să obţină medii mai mari sau egale cu 5.

În 2017, primele zece licee după media de admitere au fost: Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti: 9,72 - ultima medie de admitere, 10 -prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti: 9,70 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti: 9,68 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti: 9,63 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Bucureşti: 9,55 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Mircea cel Batran” din Constanţa: 9,54 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere, Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa: 9,32 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Emil Racovita” din Cluj-Napoca: 9,48 -ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere,  Colegiul Naţional „Cantemir Voda” din Bucureşti: 9,45 - ultima medie de admitere, 9,92 - prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi: 9,44-ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere.

Anul trecut, 581 de candidaţi cu medii cuprinse între 9,79 şi 1,93 au rămas nerepartizaţi, după prima sesiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.