Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) au anunţat că au început lucrările de pregătire a plajelor pentru sezonul estival, iar printre activităţile care au loc în această perioadă sunt strângerea deşeurilor, nivelarea nisipului şi demontarea gardurilor de protecţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În calitate de administrator al plajelor de pe litoralul românesc al Mării Negre, în zona Năvodari - Vama Veche, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral prin Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa a demarat activităţile de pregătire a sectoarelor de plajă pentru sezonul estival 2024. Lucrările de pregătire a plajelor sunt în curs de desfăşurare şi se preconizează că vor fi finalizate până la începerea sezonului estival. Acestea includ o serie de lucrări esenţiale pentru asigurarea condiţiilor optime de recreere şi siguranţă pentru turişti”, au afirmat reprezentanţii ABADL.
 
Ei au menţionat că, în această perioadă, echipele Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral desfăşoară operaţiuni de curăţare şi colectare a deşeurilor de pe plajă.
 
De asemenea, au loc de lucrări de nivelare şi îndepărtare a nisipului, dar şi demontarea gardurilor de protecţie.
 
“Lucrările de nivelare şi îndepărtare a nisipului acumulat la baza gardurilor de protecţie sau la limita vestică a plajelor sunt esenţiale pentru a asigura un teren uniform şi accesibil pentru vizitatori. Gardurile de protecţie montate în anul 2023 sunt demontate şi evacuate pentru a facilita accesul turiştilor la plajă şi pentru a asigura o experienţă plăcută pe tot parcursul sezonului estival”, a precizat sursa citată.
 
Totodată, au loc şi lucrările de ecologizare a suprafeţei de nisip atât manual, cât şi mecanizat, dar şi de curăţare şi nivelare a liniei ţărmului, pentru îndepărtarea scoicilor depuse. 
 
“În plus, în vederea asigurării siguranţei pe plajă, vor fi montate la începerea sezonului estival panouri de avertizare în proximitatea construcţiilor hidrotehnice (epiuri) aflate în administrare, precum şi balize de semnalizare a construcţiilor submerse aflate în patrimoniul instituţiei. În cazul apariţiei unor fenomene naturale neprevăzute, ABADL – SGA Constanţa este pregătită să intervină prompt şi eficient pentru remedierea eventualelor efecte negative”, au transmis reprezentanţii ABADL.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.