Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a anunţat că a fost emisă autorizaţia de construcţie pentru un nou corp de clădire al Spitalului Judeţean Timişoara, practic un spital nou care se va construi cu 50 milioane de euro, bani de la Banca Mondială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Avem veşti excelente legate de parcursul proiectului pe care îl realizăm cu 50 de milioane de euro, finanţare de la Banca Mondială. A fost emisă autorizaţia de construcţie, iar următorul pas este licitaţia pentru execuţie! Este unul dintre cele mai importante proiecte realizat de Consiliul Judeţean Timiş şi Ministerul Sănătăţii. Noua construcţie, interconectată cu cea veche, va fi acel <altceva> pe care îl aşteaptă atât medicii, cât şi pacienţii şi va eficientiza considerabil serviciile medicale. Vor fi reorganizate total circuitele pentru UPU, Chirurgie, ATI şi va fi creat un nou Centru de Mari Arşi. În acest proiect, Consiliul Judeţean Timiş, pe lângă terenul pe care l-a pus la dispozitie, susţine financiar şi anumite costuri necesare realizării documentaţiei. La final, noua construcţie va fi transferată în proprietatea judeţului”, a scris şeful CJ Timiş, Călin Dobra, pe pagina sa de Facebook.
 
Este vorba despre o construcţie nouă care va fi ridicata în perimetrul Spitalului Judeţean, pe locul vechiului heliport, şi care va adăposti Unitatea de Primiri Urgenţe şi Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă. În vecinătatea ei urmează să se construiască şi o nouă Maternitate, pe fonduri europene, pentru aceasta din urmă fiind deja semnat contractul cu firma care va executa lucrarea.
 
Clădirea nouă a Spitalului Judeţean urmează să fie construită între Casa Austria (Clinica de Arşi), Secţia de Ortopedie şi amplasamentul viitoarei maternităţi. Banca Mondială asigură fondurile pentru întregul proiect, inclusiv realizarea Proiectului Tehnic, execuţia şi asigurarea utilităţilor. Viitoarea clădire va beneficia şi de serviciile unui heliport. Imobilele urmează să fie interconectate cu clădirea principală a Spitalului Judeţean pentru un acces facil şi un flux medical adaptat ultimelor standarde în materie.
 
Proiectul este derulat de Ministerul Sănătăţii, în calitate de agenţie de implementare, banii, aproximativ 50 de milioane euro, fiind asiguraţi de către Banca Mondială. La final, noua clădire va fi transferată în proprietatea judeţului, Consiliul Judeţean Timiş fiind beneficiarul final al acestei investiţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.