Aproximativ 600 de persoane au participat duminică după-amiază la marşul Iaşi Pride, în timp ce aproximativ 30 de persoane au organizat o contramanifestaţie, scandând ”Iaşul nu-i Sodoma”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din grupul contestatarilor, la un moment dat s-a aruncat cu apă spre participanţii la marş. Asociaţia Rise OUT a organizat a treia ediţie a marşului Iaşi Pride, la acţiune fiind prezente aproximativ 600 de persoane.

Participanţii s-au adunat în faţa Universităţii Alexandru Ioan Cuza, apoi au pornit în marş către centrul Iaşiului. În zona universităţii şi-au făcut apariţia şi zeci de contestatari ai evenimentului, aceştia fiind ţinuţi la distanţă de către jandarmi. Contestatarii au strigat ”Iaşul nu-i Sodoma”, au fluierat şi au huiduit.

Mai multe persoane purtau în mâini icoane, iar o femeie a adus tămâie. ”Să le fie ruşine. Părinţii lor nici nu ştiu le sunt copiii”, a strigat unul dintre manifestanţii anti-LGBT. Pe parcursul marşului, care s-a desfăşurat pe traseul Copou- Bulevardul Independenţei - Str. Elena Doamna - Str. Anastasie Panu - Palatul Culturii, participanţii au strigat ”Nu ne e ruşine”, ”Solidaritate”, ”Drepturi egale pentru fiecare”, ”Iaşul e iubire” şi ”Emancipare, nu discriminare”.

Organizatorii evenimentului au precizat că Iaşiul este un oraş în care diversitatea comunităţii ar trebui îmbrăţişată. Acţiunea a fost autorizată de Primăria Iaşi. Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iaşilor a reacţionat sâmbătă, precizând într-un comunicat de presă că este vorba de ”un nou marş al celor ce promovează atitudini împotriva firescului şi o ideologie dezumanizantă”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.