OpenAI se află în discuţii iniţiale pentru a realiza o nouă rundă de finanţare la o evaluare de cel puţin 100 de miliarde de dolari potrivit Bloomberg News, care citează persoane care au cunoştinţe despre această problemă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Termenii, evaluarea şi calendarul rundei de finanţare nu au fost încă finalizate şi încă se pot schimba, se arată în articol.

OpenAI a purtat, de asemenea, discuţii pentru a strânge fonduri pentru o nouă companie în domeniul cipurilor, cu G42, firmă cu sediul în Abu Dhabi.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Nu este clar dacă cele două iniţiative au vreo legătură, se arată în articol, care adaugă că OpenAI a discutat despre atragerea a 8-10 miliarde de dolari de la G42.

OpenAI urmează să finalizeze o ofertă publică separată condusă de Thrive Capital la începutul lunii ianuarie, care ar permite angajaţilor să vândă acţiuni la o evaluare de 86 de miliarde de dolari, potrivit articolului.

Microsoft s-a angajat să investească peste 10 miliarde de dolari în OpenAI, care a declanşat nebunia inteligenţei artificiale generative în noiembrie 2022, prin lansarea ChatGPT.

Microsoft a spus că nu are nimic de spus, atunci când a fost contactată de Reuters. OpenAI nu a răspuns la o solicitare de comentarii a Reuters.

ChatGPT, un chatbot care poate genera răspunsuri asemănătoare oamenilor pe baza solicitărilor utilizatorilor, a ajutat la popularitatea AI şi a alimentat o creştere fulgerătoare a evaluării OpenAI, companie  din San Francisco.

Compania a făcut anterior o vânzare de acţiuni de 300 de milioane de dolari, la o evaluare de 30 de miliarde de dolari.

La sfârşitul lunii noiembrie, CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a declarat că Microsoft va ocupa o poziţie de observator fără drept de vot în consiliul companiei.

OpenAI l-a înlăturat pe Altman pe 17 noiembrie, fără nicio cauză detaliată, provocând îngrijorarea investitorilor şi angajaţilor. El a fost repus în funcţie patru zile mai târziu, cu promisiunea unui nou consiliu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.