Fie că îţi place să repari anumite defecţiuni care apar prin casă, fie că îţi place să confecţionezi de unul singur tot felul de lucruri, este sigur faptul că ai nevoie de o trusă de scule care să fie potrivită pentru activitatea pe care îţi doreşti să o întreprinzi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Iată principalele scule care trebuie să se regăsească în trusa oricui:

  • şurubelniţele (drepte şi în cruce)
  • cheile reglabile şi cheile fixe
  • ciocanul
  • ruleta
  • cutterul
  • cleştii şi patenţii
  • lanterna (şi, eventual, baterii de rezervă)
  • sârma
  • cuiele
  • şuruburile

Bineînţeles, acestea sunt, în linii mari, lucrurile de care vei avea nevoie. În funcţie de specificul activităţilor tale, este posibil să mai adaugi unele scule, pe lângă cele enumerate. Aşadar, gândeşte-te cu atenţie la activităţile pe care urmează (sau există posibilitatea) să le întreprinzi în viitorul apropiat şi pregăteşte-ţi trusa cu scule astfel încât să ai la îndemână toate uneltele necesare când urmează să te apuci de treabă. De asemenea, citeşte aici care sunt principalele greşeli pe care trebuie să le eviţi atunci când faci reparaţii în locuinţă.

Cleştii şi patenţii au o importanţă deosebită pentru trusa cu scule întrucât sunt unelte care pot fi folosite într-o multitudine de situaţii, fiind printre cele mai versatile. În cazul în care încă nu deţii aceste unelte, intră pe Sculeaz.ro şi vei găsi o gamă variată de cleşti şi patenţi, de la cleşti pentru piuliţe nituibile, până la cleşti tăietori pentru ţevi. Nu uita să acorzi atenţie tipului de mâner. E recomandat ca el să fie ergonomic, pentru a-ţi oferi o priză mai bună şi comodă. Vei lucra astfel cu mai mult spor.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Deşi un cleşte are rolul principal de a elimina cuie din diverse obiecte, el e folosit, în plus, la dezizolarea cablurilor, la tăierea sau îndoirea sârmei sau a altor tipuri de fire. Spre exemplu, cleştele papagal e utilizat pentru a fixa ţevile şi pentru a înşuruba anumite elemente ale instalaţiei. Cleştele de sertizat este folosit pentru a izola sau tăia cabluri, fiind extrem de util dacă plănuieşti să lucrezi cu orice fel de aparat electronic sau cu fire care trebuie conectate.

În ceea ce priveşte patentul, există numeroase modele pe piaţă, fiecare având unul sau mai multe scopuri distincte. Sunt unelte foarte durabile, aşadar, merită să investeşti în calitatea lor pentru că le vei putea folosi mulţi ani de acum înainte. Pentru a prelungi durata de viaţă, asigură-te că le îngrijeşti corespunzător: lubrifiază-le periodic şi păstrează mereu trusa cu scule departe de umezeală.

O regulă de bază după care te poţi ghida este să te pregăteşti cât mai bine chiar şi pentru situaţiile care sunt improbabile. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, e indicat să ai unelte pe care în prezent nu consideri că le vei folosi, pentru că, experienţa a demonstrat adesea că va apărea în viitor o ocazie când vei avea nevoie chiar de sculele despre care ai crezut că nu îţi vor fi de ajutor vreodată.

Este important să alegi sculele potrivite atât pentru a fi mai eficient, cât şi pentru a lucra în siguranţă şi a evita posibilitatea unor accidente. Protejează-ţi întotdeauna ochii atunci când faci diverse reparaţii prin casă, în special dacă foloseşti cleştii pentru a scoate cuie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.