Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a stabilit, luni, ca alegerile petnru preşedinţia forului să aibă loc la 23 octombrie, de la ora 12.00. Preşedintele în funcţie, Gino Iorgulescu, şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Am avut o adunare generală, în care am stabilit data alegerilor, 23 octombrie, ora 12.00. Următorul mandat va fi de cinci ani, ştiţi că am modificat statutul, şi nu mai mult de două mandate. Am intenţia să candidez, dar aştept să văd dacă mă propune vreun club. M-am hotărât pentru că unele cluburi au insistat şi pentru că pot să refac contractul de televiziune, începând de la aceeaşi sumă şi s-ar putea să fie şi mai mare, pentru încă cinci ani. Noi am făcut această modificare de statut când am candidat şi am devenit preşedinte. Au fost aici mandate nelimitate şi noi am luat modelul preşedinţiei statului şi am zis două mandate de câte cinci. La FRF sunt trei de patru ani. Iar primul meu mandat a fost de patru, ca să nu zică cineva că îmi măresc mandatul. Mandatul meu nu a fost perfect, au mai fost mici scăpări şi încercăm să facem mai mult decât în acest acest mandat, dacă vom fi în continuare", a declarat Iorgulescu.

Întrebat cum vede o posbilă luptă cu Marius Stan, care şi-a anunţat şi el candidatura la şefia ligii, Iorgulescu a răspuns: "Fiecare are şansa lui, ca la un examen, te prezinţi ai şansă, nu te prezinţi, nu ai. Să vedem acum opţiunile cluburilor. Nu am informaţii despre alţi candidaţi."

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Iorgulescu a afirmat că relaţiile LPF cu FRF nu sunt foarte bune.

"Sunt relaţii instituţionale, nu pot să spun calde. Dar nu ştiu dacă pot să spun reci. S-au făcut nişte modificări la FRF, prin care ni se scoate un membru din Comitetul Executiv. Şi alegerile de la FRF ar trebui să fie mai echilibrate, pentru că ponderea cea mai mare în fotbal o are LPF şi noi avem un vot egal cu orice echipă, cu orice membru afiliat al FRF. Nu este normal, avem o pondere prea mică, 14 voturi, iar la Divizia C se înscriu echipe multe ca să fie voturi multe. Nu m-am gândit să candidez la conducerea FRF", a precizat el.

Candidatul la preşedinţie trebuie să fie propus de un club din Liga I, cu cel puţin 15 zile înainte de data alegerilor (până la 7 octombrie). Candidatul trebuie să aibă cetăţenie română, studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă, să nu fi suferit condamnări penale privative de libertate şi să nu fi fost declarat persona non grata de FRF.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.