Reprezentanţii SeaWorld Entertainment, compania care administrează parcurile de distracţii din reţeaua ”SeaWorld”, au anunţat, joi, că au luat decizia de a renunţa la programul de înmulţire în captivitate a balenelor ucigaşe (orca), informează Reuters.
Compania SeaWorld Entertainment, al cărei sediu general se află în oraşul Orlando, se confruntă cu o scădere drastică a numărului de vizitatori, din cauza criticilor din presă ce vizează felul în care sunt tratate în bazinele sale mamiferele marine şi a campaniilor promovate de organizaţiile pentru drepturile animalelor, care au cerut anularea spectacolelor cu public în care balenele ucigaşe realizează diverse numere de acrobaţie.
SeaWorld, care operează parcuri de distracţii în San Diego, Orlando şi San Antonio, a anunţat în luna decembrie că va înlocui spectacolele sale cu balene ucigaşe din San Diego, grupate în seria ”Shamu”, cu show-uri care se vor concentra pe programele de conservare a naturii.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Autorităţile din California au anunţat recent că vor interzice parcului de distracţii SeaWorld din San Diego să îşi continue programul de înmulţire în captivitate a balenelor ucigaşe, dacă administratorii acestuia nu vor stopa imediat lucrările de extindere a bazinelor parcului.
SeaWorld deţine în prezent 29 de balene ucigaşe, inclusiv şase exemplare care au fost împrumutate altor companii ce operează parcuri de distracţii.
Prima balenă ucigaşă s-a născut într-un parc din reţeaua ”SeaWorld” în 1985. De atunci, alte 30 de exemplare s-au născut în aceste parcuri de distracţii, inclusiv primul pui de balenă ucigaşă care s-a născut prin inseminare artificială.
Compania americană s-a aflat din nou în centrul unor controverse puternice după lansarea în 2013 a documentarului ”Blackfish”, ai cărui autori consideră că viaţa în captivitate şi expunerea publică a acestor mamifere marine reprezintă un act de cruzime.
Acel film, criticat de reprezentanţii SeaWorld, care au spus că este ”inexact şi fals”, a explorat, de asemenea, circumstanţele morţii unui dresor de la SeaWorld, în 2010, care a fost ucis de o balenă ucigaşă, în Florida.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.