Indiferent dacă maşina de spălat nu vă curăţă hainele aşa cum a făcut-o până acum sau găsiţi scurgeri după fiecare spălare, nu ignoraţi semnele că ceva nu este în regulă cu maşina dvs.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unele probleme cu maşina de spălat pot fi rezolvate foarte uşor, folosind câteva unelte sau chiar doar prin strângerea unui furtun, în timp ce altele ar putea avea nevoie de intervenţia unui profesionist. Citiţi sfaturile noastre despre cum să remediaţi unele dintre cele mai frecvente defecţiuni.

Dacă maşina de spălat îşi petrece mai mult din viaţă în reparaţii decât spălând rufele, ar putea fi timpul să vă cumpăraţi una nouă.

Maşina de spălat nu curăţă hainele

O maşină de spălat care nu vă curăţă hainele cum trebuie este departe de a fi ideală. Dar se întâmplă, mai des că aţi crede.

Unul dintre cele mai frecvente motive este o cuvă de detergent blocată. Dacă detergentul şi balsamul nu se pot deplasa către haine, atunci cum le poate spăla maşina de spălat? În plus, dacă există un blocaj, în cele din urmă detergentul, germeni şi chiar mucegai se vor acumula şi se vor transfera pe hainele dumneavoastră. Acest lucru se va întâmpla şi dacă filtrul este înfundat sau conducta de drenaj este blocată.

Încercaţi să curăţaţi atât detergentul, cât şi sertarul de filtrare, înainte de a începe următorul program de spălare. Dacă tot nu funcţionează, poate fi necesar să verificaţi drenajul.

Alte motive ar putea include:

  • Supraîncărcare - dacă încercaţi să înghesuiţi prea multe articole într-o singură spălare, vă puteţi alege cu mai multe haine care nu sunt prea curate. Supraîncărcarea înseamnă că hainele nu se pot deplasa în jurul maşinii, murdăria poate fi prinsă între articolele de îmbrăcăminte şi există prea puţin spaţiu pentru detergent.
  • Folosirea unui detergent incorect sau selectarea unui program de spălare greşit - anumiţi detergenţi funcţionează cel mai bine la temperaturi specifice. Verificaţi acest lucru înainte de a îi cumpăra. Pe de altă parte, anumite programe de spălare sunt menite pentru articole de îmbrăcăminte specifice, de exemplu mătase. Alegerea unui program greşit ar putea duce la o surpriză neplăcută.

Vezi gama completa masini de spalat pe Emag.

Maşina nu îşi termină programul de spălare

Dacă aparatul dvs. este relativ modern, ar trebui să clipească un cod de eroare, atunci când nu reuşeşte să termine un program de spălare. Verificaţi manualul pentru a vă ajuta să descifraţi cel mai bun mod de a rezolva problema.

Când nu apare un cod de eroare, alte cauze pot include:

  • Încălzire defectă - Dacă aparatul se opreşte în prima jumătate de oră, este posibil ca apa să nu se încălzească corect, ceea ce va cauza oprirea maşinii. Pe de altă parte, dacă programul se opreşte în ultimele 30 de minute, apa se poate supraîncălzi, forţând din nou maşina să se oprească. Cea mai probabilă cauză a acestui fapt este un termistor defect.
  • Drenaj - Dacă maşina dvs. nu poate scurge apa între fiecare etapă al programului, atunci ar putea forţa maşina să se oprească prematur. Verificaţi dacă există blocaje în filtrul pompei şi în furtunul de evacuare.
  • Conexiune defectă - Dacă există o conexiune defectă, aparatul dvs. poate porni şi se poate opri la întâmplare. Acest lucru poate fi greu de determinat, aşa că ar fi mai bine să apelaţi la un specialist.
  • Supraîncălzire - Dacă aţi folosit aparatul consecutiv în ultimele cinci ore, s-ar putea să fie vorba doar de supraîncălzire. Faceţi o pauză şi încercaţi din nou mai târziu.
  • Scurgeri - Unele maşini se vor opri la mijlocul programului, dacă suspectează o scurgere. Dacă vedeţi apă provenind de oriunde din maşină, verificaţi furtunurile, pompa şi etanşarea uşii.

Maşina de spălat nu trece la următoarea etapă al programului

Cel mai probabil motiv pentru care maşina de spălat nu va trece la următoarea etapă este un temporizator defect. Temporizatorul controlează fiecare etapă a programului, mutând procesul de la spălare la clătire, apoi rotit. Deci, dacă temporizatorul se strică, etapele nu pot continua automat.

Vestea bună este că îl puteţi înlocui cu uşurinţă singur sau puteţi angaja o persoană care să o facă pentru dvs. - asiguraţi-vă că cumpăraţi un temporizator care este compatibil cu marca şi modelul dvs. de maşină de spălat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.