Eurodeputatul Winkler Iuliu (UDMR) consideră că un scandalagiu nu va putea face în Parlamentul European decât scandal şi a arătat că ce fac extremiştii de astăzi din Parlamentul României, cum sunt Diana Şoşoacă şi foştii săi colegi de partid, nu este naţionalism, ci scandal politic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat în emisiunea România Politică de la Prima News ce ar putea face un europarlamentar naţionalist şi eurosceptic cum este Diana Şoşoacă în PE, Winkler Iuliu a spus că cine vor fi cei 33 de eurodeputaţi români va rezulta din voinţa electoratului.
 
”Ce poate să facă un scandalagiu, decât să facă scandal. Dacă mă uit doar la ceea ce se întâmplă în Parlamentul României, în sfera publică, în social media atunci văd nişte oameni care nu sunt adevăraţi naţionalişti. Ca să fii naţionalist trebuie să îţi iubeşti patria, poporul, neamul şi să acţionezi în acest sens. Or ceea ce fac extremiştii de astăzi din Parlamentul României, doamna respectivă (Diana Şoşoacă – n.a.) şi foştii săi colegi, eu nu cred că este naţionalism ci, pur şi simplu, scandal politic. Scandalul politic este puţin mai greu în PE, pentru că vin oamenii de ordine şi te conduc afară.
Din punct de vedere mediatic, poţi face şi live pe Facebook şi din faţa PE sau de pe coridoare, însă rezultatul politic al unei asemenea acţiuni este nul.
Em am convingerea că, la fel ca în 2019, şi acum în 2024 forţele politice pro europene vor fi în majoritate în PE şi acestea vor putea alcătui acele majorităţi care să dea preşedintele, preşedinţi de comisii de specialitate, Biroul PE şi acei politicieni care vor fi la butoanele deciziilor”, a spus Winkler.
 
Acesta a explicat că, după 10 iunie, matematica va decide numărul de parlamentari din grupurile parlamentare ale PE şi şi-a exprimat speranţa că PPE îşi va păstra întâietatea. 
 
”Va urma grupul social-democrat, însă cele două grupuri împreună nu vor avea majoritatea, deci vor avea nevoie de alţi aliaţi”, a menţionat eurodeputatul UDMR. 
 
Winkler Iuliu a subliniat că ţelul echipei UDMR, pentru care intră în campania electorală pentru Parlamentul European, este acela de a obţine o schimbare, o revenire a UE la valorile fondatorilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.