Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian aminteşte Executivului că una dintre condiţiile puse de ALDE şi acceptate de PNL pentru susţinerea Guvernului Orban a fost aceea că chestiunea privind Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) se rezolvă prin dezbatere parlamentară şi nu prin OUG sau asumarea răspunderii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Una dintre condiţiile puse de ALDE şi acceptate de PNL pentru susţinerea Guvernului Orban a fost aceea că chestiunea privind Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) se rezolvă prin dezbatere parlamentară şi nu prin OUG sau asumarea răspunderii”, afirmă Vosganian într-o postare pe Facebook.

El subliniază că la punctul 3, Acordul politic dintre ALDE şi PNL prevedea următoarele: „Modificarea legislaţiei în domeniul Justiţiei se va face numai prin dezbatere şi aprobare parlamentară.”

”Aşadar, înainte de a decide în privinţa SIIJ, Guvernul trebuie să ne spună dacă Acordul politic dintre ALDE şi PNL mai rămâne valabil”, conchide Vosganian.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a expus, în debutul şedintei de Guvern de vineri seara, motivele pentru care Secţia Specială ar trebui desfiinţată. Predoiu a spus că organisme internaţionale s-au opus înfiinţării acestei Secţii care a fost constituită fără o consultare publică şi cu reacţii negative din partea multor magistraţi. "Analizăm propunerea, de principiu mi se pare o propunere corectă şi ea e şi în programul de guvernare", a spus premierul Ludovic Orban. Memorandumul referitor la desfiinţarea Secţiei Speciale s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.