Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a declarat luni că pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi nu se află adoptarea unei Ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi amnistierea unor fapte penale, el precizând că fomaţiunea din care face parte nu a promovat aşa ceva. "Dacă se va da, nu eu sunt cel pe care trebuie să îl întrebaţi. Noi nu vă putem răspunde la întrebarea dacă cineva o va iniţia sau nu. Nu noi suntem iniţiatorii unei astfel de OUG", a susţinut deputatul ALDE. Explicaţiile au loc în contextul în care luni au avut loc întâlniri între membrii Coaliţiei, iar în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora Guvernul ar intenţiona să adopte în şedinţa de marţi o Ordonanţă de Urgenţă pentru graţierea şi amnistierea unor fapte penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Mâine, pe ordinea de zi (a şedinţei de Guven – n.r.) nu este prevăzută o OUG care să aibă ca temă graţierea şi amnistia (...), aşa cum cu generozitate ne informau zvonurile. Nu este programată o altă şedinţă de Guvern săptămâna asta, din ceea ce ştiu. În discuţiile pe care le-am avut noi astăzi în Biroul permanent, în care unii dintre colegi au ridicat acetă chestiune, răspunsul pe care noi l-am dat a fost acesta - în şedinţa de mâine nu este programată o astfel de OUG şi că altă şedinţă în această sătpămână nu este", a declarat Varujan Vosganian.
 
El a mai susţinut că nu s-a discutat cu PSD despre oportunitatea politică a unui asemenea act şi că ALDE nu a fost promotorul unei astfel de Ordonanţe de Urgenţă
 
"Pentru un astfel de act normativ trebuie să vedem exact ce cuprinde. Despre oportunitatea politică noi nu am avut o discuţie cu PSD şi, în orice caz, noi nu am fost printre promotorii unei astfel de OUG (...) şi o astfel de OUG nu se dă. (...) Certitudinea pentru noi este că nu am fost printre promotorii unei astfel de OUG şi că ea nu se va da în şedinţa de Guvern. (...) Dacă se va da, nu eu sunt cel pe care trebuie să îl întrebaţi. Noi nu vă putem răspunde la întrebarea dacă cineva o va iniţia sau nu. Nu noi suntem iniţiatorii unei astfel de OUG", a mai spus deputatul ALDE.
 
Potrivit G4Media.ro, luni au avut loc discuţii între liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, liderul PSD, Liviu Dragnea, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi premierul Viorica Dăncilă pe tema unei Ordonanţe de Urgenţă pentru amnistierea şi graţierea unor fapte penale, după ce Dragnea ar fi cerut insistent o astfel de măsură.
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.