Vlad Voiculescu, liderul USR Bucureşti le transmite colegilor, într-un mesaj intern, în contextul informaţiilor privind o plecare a lui Dacian Cioloş din partid, că ”nimeni din conducerea filialei Bucureşti şi niciunul dintre reprezentanţii organizaţiei în Parlament, consiliul general sau consiliile de sector nu pleacă”. ”Rămânem aici şi construim mai departe în USR”, le spune Voiculescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Vă transmitem câteva gânduri în lumina anunţului intern al mai multor colegi europarlamentari de a demisiona din partid. Trebuie să recunoaştem că am fost tulburati de vestea plecării lor. Sunt şi rămân prietenii noştri, oameni care au pus umărul la construcţia politică în care suntem astăzi şi la schimbarea României. Vă spunem însă de la început că noi nu plecăm. Nimeni din conducerea filialei Bucureşti şi niciunul dintre reprezentanţii noştri în Parlament, consiliul general sau consiliile de sector nu pleacă. Rămânem aici şi construim mai departe în USR.”, spune Vlad Voiculescu în scrisoarea adresata colegilor din partid. 
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
El arată: ”Partidul acesta va fi aşa cum vom şti şi vom munci să îl construim împreună. Avem procese interne de îmbunătăţit, propuneri interne ale membrilor care trebuie discutate şi o cultură organizaţională încă în formare”.
 
Voiculescu spune că pentru membrii USR Bucureşti, decizia de a rămâne este o chestiune de responsabilitate faţă de bucureşteni.
 
”Să nu uităm:  175.000 de oameni au votat USR PLUS la alegerile locale! La Bucureşti am reuşit să lucrăm ca o echipă, la sectoare, la Primăria Generală şi în Consiliul General, indiferent dacă adeziunea iniţială a unuia sau a altuia fusese la USR sau PLUS; Responsabilităţile asumate de noi, aici în filiala Bucureşti, trebuie duse până la capăt, aşa cum am promis celor cărora le-am cerut încrederea. Responsabilitatea noastră este de asemenea faţă de români şi de noi înşine, de misiunea asumată de a schimba în bine ţara asta”, afirmă el. 
 
Potrivit lui Vlad Voiculescu, ultimii ani le-au arătat trei lucruri: doar uniţi - alături de cei din Piaţa Victoriei, de societatea civilă şi de toţi cei care se săturaseră de politica veche - putem reuşi să câştigăm bătăliile importante.
 
”Mergem înainte în primul rând prin forţe proprii, nu ne putem baza pe partidele devenite simple agenţii de plasat pile şi relaţii la stat decât circumstanţial şi pe termen scurt; Lupta este lungă şi grea iar neimplicarea şi divizarea din ultimii 30 de ani nu pot fi reparate în câţiva ani de o mână de oameni. E nevoie de mulţi Oameni care să lucreze împreună, cu integritate. Astăzi, USR PLUS este alternativa la cleptocraţia feudală susţinută de FSN pe roşu şi FSN pe galben. Şi asta nu doar la Bruxelles, nu doar la Bucureşti, ci peste tot: în sute de sate şi oraşe, în Parlamentul României şi în Parlamentul European. Nu a fost uşor să construim ceea ce este partidul astăzi. Două cicluri electorale şi o fuziune (încă neterminată) au fost necesare pentru a ajunge aici. Şi ştim cu toţii că este doar începutul”, mai afirmă el. 
 
Vlad Voiculescu menţionează: ”Putem spune onest că partidul acesta este suma reuşitelor şi greşelilor noastre. Comune, în cea mai mare măsură. În acest moment, USR este însă şi depozitarul speranţelor noastre şi a milioane de oameni, a lecţiilor învăţate în ultimii ani şi casa celor care s-au implicat în politică nu pentru a se îmbogăţi ci pentru a schimba ceva.  Sunt sigur că vom găsi înţelepciunea să îndreptăm ce e de îndreptat în acest partid. Noi rămânem, pentru a ne respecta responsabilităţile asumate faţă de bucureşteni şi pentru a construi mai departe. Puterea este în unitate. Dintotdeauna. Iar unitatea se construieşte. Cu perseverenţă.
 
Scrisoarea este semnată de  Vlad Voiculescu, Preşedinte USR Bucureşti, împreună cu reprezentanţii USR din organizaţie. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.