Europarlamentarul Vlad Botoş (USR) a declarat marţi în emisiunea Talk News de la Prima News, că dacă nu ţinem acest subiect, aderarea la Schengen, pe agenda publică europeană, la cel mai înalt nivel, are o îngrijorare că factorii de decizie din UE se vor lua cu altele. El a ţinut să precizeze că aceste declaraţii foarte războinice, aceste nuanţe pe care le fac unii politicieni din România nu ajută pe termen mediu şi anume să se întâmple aderarea noastră anul acesta. Nu avem voie să fim ţâfnoşi şi enervaţi pentru că va mai trebui să negociem cu aceşti politicieni, a mai spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mi-aş dori ca şi preşedintele Klaus Iohanis să spună pe agendă acest subiect al aderării la Schengen. (..) Dacă nu ţinem acest subiect, aderarea la Schengen, pe agenda publică europeană, la cel mai înalt nivel, am o îngrijorare că factorii de decizie din statele membre se vor lua cu altele. Este important ca şi domnul Iohannis să discute, om la om cu cancelarul austriac”, a spus europarlamentarul USR.

Potrivit lui Vlad Botoş, ”cancelarul austriac Karl Nehammer face un joc politic intern, pentru că are alegeri şi  (..) încearcă să joace un rol de lider european”. 

”Şi unii politicieni din România crează doar această ţâvnă şi acest discurs, cetăţenii români au dreptul să fie revoltaţi şi frustraţi şi au dreptul să boicoteze tot ce înseamnă zona austriacă, însă noi ca politiceni, şi o spun cu responsabilitate, nu avem voie să fim ţâfnoşi şi enervaţi pentru că va mai trebui să negociem cu aceşti politicieni. Aceste declaraţii foarte războinice, aceste nuanţe pe care le fac unii politicieni din România nu ajută pe termen mediu şi anume să se întâmple aderarea noastră anul acesta”, a precizat Botoş. 

Potrivit europarlamentarului USR, trebuie să existe o discuţie la Consiliul JAI.

”Fără ca subiectul să fie pe ordinea de zi, se poate discutam, să venim proactiv, domnul Bode sper că este pregătit la Consiliul JAI din ianuarie, la Consiliul European din februarie, domnul Iohanis trebuie să aducă acest subiect pe ordinea de zi”, a mai arătat Botoş. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.