Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la Timişoara, că România are nevoie de un preşedinte femeie care să se uite la părinţi ca la propriii părinţi, la copii ca la propriii copii şi a cerut o confruntare cu preşedintele Klaus Iohannis în care să spună fiecare ce a făcut în timpul mandatului său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De 15 ani am avut preşedinţi ai ţării care au adus numai ură şi răzbunare şi putem asculta ce se întâmplă afară (referire la protestele cu care a fost întâmpinată la Timişoara – n.r.). Avem nevoie de consens şi echilibru, avem nevoie de o femeie care se poate raporta la părinţi ca la propriii părinţi, la copii ca la propriii copii, cred că România are nevoie de mult echilibru şi de un preşedinte femeie. În parcursul meu am fost prima femeie preşedinte al PSD, prima femeie prim-ministru, prima femeie care a condus preşedinţia rotativă a Consiliului Europei. Am vrut să demonstrez femeilor din România că se poate, pentru că dacă aş fi lăsat garda jos aş fi dezamăgit. Am vrut să demonstrez că pot face aceste lucruri şi am dat un impuls femeilor din întreaga ţară. Sunt un om puternic, mai puternică decât cei 6 care au răsturnat Guvernul, mai puternică decât un preşedinte de ţară care a jignit de multe ori, sunt convinsă că pot să aduc o altă abordare pentru România şi pentru români”, a declarat Dăncilă.

Viorica Dăncilă a cerut preşedintelui României o confruntare faţă în faţă.

”Fac apel şi de la Timişoara la o confruntare unu la unu în care preşedintele să vină cu tot ce a realizat în cei 5 ani de mandat şi în care premierul să vină cu ce a realizat în peste un an de mandate. Cred că este un act de normalitate această dezbatere în care fiecare să spunem ce am făcut şi apoi să venim cu creionarea viitorului pentru români”, a declarat Dăncilă.

Premierul a spus că încă din prima zi a mandatului său şi-a dorit o colaborare cu administraţia prezidenţială şi cu Parlamentul României, însă s-a confruntat doar cu jigniri. 

”Din prima zi a mandatului mi-am dorit o colabotrare bună cu Administraţia Prezidenţială şi Parlamentul Romaniei. Din păcate nu pot să colaborez pentru că avem un preşedinte care nu şi-a înţeles rolul, care a încălcat Constituţia României, care cu toate că a jurat cu mâna pe Biblie şi Constituţia României nu şi-a respectat jurământul. Atunci când ai credinţă şi ai încredere în Dumnezeu, dacă esti un om care ai respect pentru dialog…, nu a respectat nici Constituţia pentru că nu a pus în aplicare deciziile CCR. Nu pot să colaborez cu un om care a refuzat să vadă realitatea şi a venit cu jigniri şi afirmaţii minicnoase”, a declarat Viorica Dăncilă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.