Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban i-a cerut, miercuri, demisia lui Florin Cîţu de la şefia partidului, după ce Cabinetul Cioloş nu a primit votul în Parlament. "Până PNL nu se eliberează de tutela lui Iohannis, de poftele de la Cotroceni şi nu alege ce vor cetăţenii, PNL e sortit eşecului", a mai spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Ludovic Orban a spus că ”vinovatul principal pentru declanşarea crizei poltice e Klaus Iohannis” şi a precizat că la două săptămâni de când a căzut Guvernul nu s-a întâmplat nimic, iar românii sunt lăsaţi singuri”. 

 

”Ambiţia bolnavă de a controla numirile procurorilor şi de a impune la şefia PNL un om care nu mai are nicio şansă să fie premier sunt cauzele care au dus la criza politică. Solicit public demisia din funcţia de preşedinte al PNL a lui Florin Cîţu”, a spus Orban, el menţionând că premierul a demonstrat că nu are nicio urmă de responsabiliate şi a execuat ordinele politice şi este o frână în calea negocierilor pentru o majoritate. 

 

Ludovic Orban l-a atacat şi pe Klaus Iohannis. 

 

"Până PNL nu se eliberează de tutela lui Iohannis, de poftele de la Cotroceni şi nu alege ce vor cetăţenii, PNL e sortit eşecului", a afirmat Orban. 

 

"Odată cu Cîţu ar trebui să plece acasă şi toţi cei care l-au susţinut. Astăzi ar fi foarte potrivit să-i cer demisia şi preşedintelui Iohannis, dar nu o să o fac pentru ştiu că o fac degeaba. (...) Îl somez în schimb public să îşi aducă aminte că este preşedintele României, să înceteze bătaia de joc la adresa cetăţenilor români, să renunţe la răfuielile politice meschine, să renunţe la ambiţia bolnavă de a-şi impune o voinţă bolnavă, contrară intereselor fundamentale ale României, să înceteze să mai tuteleze şi să impună decizii conducerii PNL, contrare interesului public şi interesului de a depăşi această criză”, a spus  fostul lider PNL.

Orban a arătat că nu şi-a schimbat punctul de vedere cu privire la cea mai bună soluţie, care este refacerea coaliţiei. 

Orban a arătat că PNL trebuie să desemneze un candidat de premier care să aibă experienţă şi să se bucure de respectul partenerilor de coaliţie.

"Din acest moment, eu nu mai vreau să fiu părtaş şi nu mai vreau să fiu complice la niciun proiect care face rău României, care este plecat de la Klaus Iohannis sau care este plecat de la Florin Cîţu şi de la gaşca demolatoare, care, la instigarea şi la ordinele lui Iohannis, au creat această gravă situaţie şi care au dus practic la aruncarea României înspre o prăpastie din care nu ştiu când vom reuşi să ieşim”, a spus el.

 

Ludovic Orban le-a cerut oamenilor rezonabili din PNL se implice în identificarea unei soluţii.

 

”PNL nu mai are voie să mai aştepte ca Iohannis să pună mâna pe capul vreunui candidat de premier. Desemnarea unui candidat de premier de către PNL trebuie să se facă în conformitate cu prevederile statutare. Trebuie propus un candidat care să se bucure de încredere, să aibă experienţă administrativă, politică, respectul şi susţinerea nu numai din partea bazei partidului şi a votanţilor PNL, din ce în ce mai puţini din păcate în ultima vreme, ci trebuie să fie un om care să aibă cu adevărat respectul partenerilor de coaliţie şi care să aibă capacitatea efectivă de a conduce un guvern performant", a spus Orban. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.