Fostul lider PSD Victor Ponta anunţă duminică un nou proiect politic alături de Sorin Câmpeanu şi de Daniel Constantin, fondator al partidului Pro România, la al cărui sediu este programată de altfel şi conferinţa de presă. Ponta afirmă că "este nevoie de o gândire pe termen lung în această Mlaştină care ne conduce acum".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"E momentul! Mâine alături de Daniel şi Sorin pornim Proiectul #altfel !!! La ora 17 la Sediul "Pro România". E momentul să oprim criticatul si comentatul de pe margine - intrăm pe teren pentru că este nevoie de o gândire pe termen lung în această "Mlaştină" care ne conduce acum!", a scris Ponta sâmbătă pe Facebook.

El distribuie şi anunţul de pe contul de Facebook al Pro România, conform căruia Ponta, Câmpeanu şi Constantin vor lansa un nou proiect politic.

"Puteţi să ne sustineţi sau să ne înjuraţi! Important este că nu puteţi să vă faceţi că nu existăm şi că nu este nevoie de ceva #altfel!", încheie Ponta.

Victor Ponta a anunţat vineri la Parlament că îşi va face public peste câteva zile noul proiect politic, precizând că fostul premier Sorin Grindeanu nu va face parte din el.

„În câteva zile (anunţ proiectul politic - n.r.). Nu s-a pus niciodată problema să facă parte din proiect domnul Grindeanu. După cum ştiţi va avea o carieră diplomatică, sau ceva de genul acesta. (...) Eu sunt foarte mulţumit de ideea că fac ceva de care să nu-mi fie ruşine. Există compromisuri, orice politică se face cu compromisuri, dar e şi o limită a compromisurilor şi eu cu domnul Dragnea nu am ce compromisuri să fac, n-are cu ce funcţie să mă cumpere ceea ce mă face să mă simt foarte bine”, a spus Ponta.

Daniel Constantin şi-a lansat în 29 mai, pe terasa unui hotel din Bucureşti, noul partid ”de centru cu accente patriotice” pe care l-a intitulat Pro România şi despre care a spus că va face o politică ”altfel”, deşi principalii membri fondatori sunt oameni care au la activ mai multe partide, precum Eugen Durbacă (ex-PSD) sau Mircea Banias (ex-PNL, ex-PDL), dar şi singurul europarlamentar român afiliat grupului naţionalist-extremist din Parlamentul European condus de Marine Le Pen, Laurenţiu Rebega şi care este finul liderului noii formaţiuni.

Înaintea lansării, Daniel Constantin a adresat pe Facebook o invitaţie către generaţia „altfel” să se alăture proiectului său PRO România. El a explicat că generaţia „altfel” este a tuturor celor care ştiu că lucrurile pot fi făcute bine şi a celor care au un cuvânt de spus şi nu au putut fi auziţi.

„Invitaţie către generaţia altfel. A mai rămas o singură zi până când vom lansa oficial PRO România, un nou proiect în care eu şi mulţi oameni credem cu putere. Ne-am propus, printr-o altfel de gândire sa acţionăm altfel”, a scris Daniel Constantin.

El a explicat ce înseamnă „altfel” şi cine se regăseşte în această generaţie.

„Nu doar tinerii sau doar oamenii cu experienţă. Nu doar oamenii noi în politică sau doar cei care ştiu bine fenomenul. Generaţia altfel este generaţia tuturor celor care ştiu că lucrurile pot fi făcute altfel, pot fi făcute bine. Generaţia celor care nu s-au implicat sau nu au fost lăsaţi să-şi pună în practică ideile bune. Generaţia celor care cred că şi în ţara lor lucrurile pot fi îndreptate şi dezvoltate pentru a se trăi bine. Este generaţia tuturor celor care au un cuvânt de spus şi nu au putut fi auziţi. Tineri, în vârstă, oameni noi sau cu experienţă, medici sau ingineri, economişti sau agricultori, antreprenori sau funcţionari, în mod individual sau în grup, toţi trebuie să fie auziţi! Toţi vor binele segmentului din care provin şi nu au putut sau poate nu au vrut să fie ascultaţi!”, a afirmat fostul copreşedinte ALDE.

Fostul ministru al Educaţiei în Guvernul Ponta, Sorin Câmpeanu, s-a descris, la lansarea formaţiunii,  drept un om care a intrat în politică ”exact acum un an” şi era cât pe ce să fie dezamăgit. ”În jurul nostru lumea se schimbă şi în timp ce lumea se schimbă, ne preocupăm excesiv de mult pentru subiecte care fără doar şi poate au importanţa lor, precum alegerile din 2009, revoluţia din 89, mineriadele, arhiva SIPA. Totuşi, lumea se schimbă în jurul nostrui, nu trebuie să ne canalizăm energiile atât de mult spre ceea ce a fost. Românii au altfel de aşteptări”, a spus el.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.