Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat, luni, la emisiunea Talk News de la Profit TV, despre ministrul Energiei, Virgil Popescu, că s-a angajat să vină cu un set de măsuri, în faţa coaliţiei de guvernare, privind criza energetică şi măsurile pentru scăderea facturilor, cu un termen asumat în faţa premierului şi a coaliţiei. El a arătat că termenul se apropie de final, iar ”premierul va fi foarte atent la acele propuneri şi va evalua dacă e bine să continue cu acest ministru sau cu altul”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul Energiei s-a angajat să vină cu un set de măsuri, în faţa coaliţiei de guvernare, cu un termen asumat în faţa premierului şi a coaliţiei. Termenul se apropie de final, ne referim la finalul acestei luni, aşteptăm să vedem care sunt respectivele măsuri”, a spus europarlamentarul. 

Victor Negrescu a mai spus că PSD vine între timp cu o serie de propuneri, şi anume ”prelungirea mecanismului de compensare a facturilor la energie şi reglementarea, pe lângă ce au mai discutat cu partenerii de guvernare”. 

”Aici, ministrul Energiei trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru deciziile luate şi premierul, da, îl va susţine probabil câtă vreme ministrul Energiei conduce la rezultate, sau produce rezultate. Dacă nu, premierul va lua decizia, noi, coaliţia de guvernare respectăm decizia premierului dar trebuie să spunem cu ce nu suntem de acord. Noi nu putem asumăa greşelile din trecut, nu putem asuma liberalizarea, aşa cum a fost ea făcută, nu ne putem asuma normele realizate de MInisterul Energiei, la finalul anului trecut, pe o lege trecută prin Parlament, aşa, toată lumea a fost stresată să treacă, noi am venit atunci în Parlament cu o altă variantă” a spus reprezentantul PSD despre blocajul din coaliţie. 

Întrebat dacă PSD ia în calcul ieşirea de la guvernare, în cazul în care ministrul Energiei nu va veni cu soluţiile privind criza energetică, Victor Negrescu a răspuns: ”Eu cred că premierul va fi foarte atent la acele propuneri şi va evalua dacă e bine să continue cu acest ministru sau cu altul. Din nou, PSD se bazează pe soluţii”. 

Preşedintele PNL Florin Cîţu a afirmat, luni, că partidul său nu simte o presiune privind remanierea ministrului Energiei, Virgil Popescu. ”Nici noi nu punem presiune pe cei care sunt responsabili cu peste 100 de decese pe zi sau cu inflaţie de peste 10 % şi dobânzi mari şi aşa departe”, a spus el.

Duminică, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că decizia privind evaluarea activităţii miniştrilor aparţine premierului şi spune că nu îi poate „cere” acestuia „evidenţe”, afirmaţia fiind făcută în contextul în care a fost întrebat dacă va solicita demiterea ministrului Energiei, în situaţia în care acesta nu vine cu o propunere privind rezolvarea problemelor legate de criza preţurilor la electricitate şi gaze naturale.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a transmis luni, în contextul apariţiei unor noi speculaţii privind ipoteza schimbării unui membru al Guvernului, că schimbarea unui ministru este şi rămâne responsabilitatea prim-ministrului, nefiind pus în discuţie un astfel de subiect.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.