Eurodeputatul PSD Victor Negrescu anunţă miercuri că în calitate de responsabil al grupului social-democrat din Parlamentul European pentru bugetul european, a susţinut alocarea a circa 34 de milioane de euro pentru România ca urmare a efectelor dezastruoase produse de inundaţii în vara anului 2022. Potrivit acestuia, pagubele provocate de inundaţii se ridică conform estimărilor la 1,31 miliarde de euro, sumă care se încadrează în cadrul criteriilor care definesc dezastrele naturale majore, depăşind baremul de 0,6% din Venitul Naţional Brut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În calitate de responsabil al grupului social-democrat din Parlamentul European pentru bugetul european, am susţinut astăzi alocarea a circa 34 de milioane de euro pentru România ca urmare a efectelor dezastruoase produse de inundaţii în vara anului 2022. Fondul European de Solidaritate reprezintă un instrument cheie pentru sprijinirea statelor membre afectate de dezastrele naturale”, spune europarlamentarul PSD.

Negrescu arată că a solicitat în repetate rânduri creşterea fondurilor europene pentru situaţiile de urgenţă dar, în pofida solicitărilor noastre din Parlamentul European, fondurile alocate sunt încă insuficiente.

”Pagubele provocate de inundaţii se ridică conform estimărilor la 1,31 miliarde de euro, sumă care se încadrează în cadrul criteriilor care definesc dezastrele naturale majore, depăşind baremul de 0,6% din Venitul Naţional Brut. Sumele alocate României urmează a fi divizate în trei categorii de acţiuni: circa 22 de milioane de euro pentru costurile operaţiunilor de salvare, furnizarea de apă pentru populaţie şi acţiunile de protejare a zonelor agricole; circa 9 milioane de euro urmează să fie alocate pentru a deconta cheltuielile legate de curăţarea zonelor afectate; circa 2 milioane de euro vor fi alocate pentru lucrările de infrastructură în domeniul apei şi managementului reziduurilor”, mai afirmă Negrescu.

Eurodeputatul afirmă că ”această alocare financiară arată cât de importantă este Uniunea Europeană şi ce înseamnă solidaritatea europeană”. ”În calitate de raportor al grupului social-democrat responsabil de acest dosar susţin această alocare financiară şi propun aprobarea rapidă a acestui raport”, precizează Negrescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.