Europarlamentarul PSD Victor Negrescu afirmă sâmbătă că discursul anti-european a lui Viktor Orban de la Tuşnad este, de fapt, ilustrativ pentru eşecul politicii iliberale. El precizează că Ungaria este astăzi tot mai izolată, iar acest lucru este dovada "ghetorizării economice, politice şi culturale" promovate de acest model politic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Valorile europene sunt cele care ne permit să trăim în linişte şi pace în Transilvania, respectând drepturile tuturor, inclusiv ale minorităţii maghiare din România. Iar orice referire revizionistă cu privire la Ardeal este evident un non-sens. Cei care cunoaştem realităţile din zonă, ştim foarte bine acest lucru”, scrie Virctor negrescu pe Facebook.

El afirmă că ”discursul anti-european a lui Viktor Orban de la Tuşnad este, de fapt, ilustrativ pentru eşecul politicii iliberale”.

”Ungaria este astăzi tot mai izolată, se află pe primul loc în termeni de inflaţie în Europa, are fondurile europene blocate şi se confruntă cu lipsa unor produse de bază. Acest lucru este dovada "ghetorizării economice, politice şi culturale" promovate de acest model politic. Mai importante decât discursul maliţios sunt declinul demografic exponenţial al comunităţii maghiare din ţara noastră, nivelul său scăzut de cunoaştere a limbii române precum şi controlul strict al Comisiei Europene privind programul transfrontalier Ungaria-România generat de încălcările repetate ale legislaţiei europene de către executivul de la Budapesta”, spune eurodeputatul PSD.

Negrescu precizează că un aspect relevant pentru noi este să evităm izolaţionismul cultural şi să facilităm dialogul interetnic. ”Doctrina iliberală şi anti-europeană nu reprezintă şi nu poate reprezenta un model pentru România”, mai afirmă Negrescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.