USR Braşov anunţă că depune plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după ce viceprimarul Sebastian Rusu (PNL) a afirmat, într-o şedinţă a Consiliului Local, într-un discurs critic la adresa primarului Allen Coliban, că acesta nu ar trebuie să fie "precum un regretat doctor Mengele care fără să studieze nimica s-a apucat să taie şi să facă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Asistăm la un circ, asistăm la o mascaradă care, din păcate, este ceea ce dumneavoastră, domnule Coliban, şi colegii dumneavoastră ştiţi să faceţi cel mai bine. (...) Faptul că nu ştiţi să negociaţi şi politic şi nu aveţi experienţă nu vă scuză şi nu puteţi la infinit să mergeţi doar să vă ascundeţi în spatele Facebook-ului şi al presupuselor probleme pe care le tot inventaţi. Trebuie să înţelegeţi odată pentru totdeauna că noi, cel puţin, consilierii locali PNL nu vom fi o maşină de ridicat mâna la vot, dacă asta vă doriţi. Avem dreptul să ne spunem părerea, avem dreptul la opinii şi să ştiţi că eu cred că cu toţii suntem dezamăgiţi, pentru că tot spuneţi că sunteţi transparent. Nu ştiu care este acea transparenţă. (...) Haideţi să vedem într-adevăr ce vor oamenii! Nu încercaţi să fiţi precum un regretat doctor Mengele care fără să studieze nimica s-a apucat să taie şi să facă. Chiar cred că este cazul să vedeţi concret înainte care sunt nevoile şi cine ce doreşte şi după aceea să luaţi nişte acţiuni, că până acuma, să ştiţi că acţiunile pe care le luaţi...", a afirmat Sebastian Rusu, marţi, în şedinţa Consiliului Local Braşov. 
 
Potrivit USR Braşov, în şedinţa respectivă se discuta despre proiecte imobiliare la care Primăria şi primarul se opun. 
 
"USR PLUS Braşov respectă istoria tragică a poporului evreu şi consideră Holocaustul cea mai mare crimă împotriva unui popor. Folosirea Holocaustului, a referinţelor la acesta şi mai ales a persoanelor vinovate de exterminarea în masă a poporului evreu în luptele politice este inacceptabilă. În contextul actual, când Vladimir Putin îl acuză pe preşedintele Ucrainei, om cu origini evreieşti, de neo-nazism, pentru a motiva invazia ţării sale, viceprimarul Rusu ar fi trebuit să-şi măsoare cu foarte mare grijă cuvintele, înainte să asocieze imaginea primarului Allen Coliban cu cea a unui criminal odios”, transmite USR Braşov, într-un comunicat dat publicităţii marţi seară. 
 
Oficialii USR subliniază că remarca liberalului Sebastian Rusu cu privire la Josef Mengele ca fiind "regretat" îi face să creadă că Rusu "ori nu înţelege istoria, ori nu are proprietatea termenilor".
 
"Îl somăm public pe viceprimarul Sebastian Rusu să-şi ceară scuze faţă de comunitatea evreiască din România, faţă de cetăţenii pe care ar trebui să îi reprezinte şi în ultimul rând faţă de primarul Braşovului, Allen Coliban. Organizaţia USR PLUS Braşov va depune plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, cu speranţa ca decizia acestui organism să descurajeze pe viitor astfel de derapaje, total inacceptabile în spaţiul public”, menţionează USR Braşov.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.