Viceprimarul suspendat municipiului Braşov, Flavia Boghiu (USR), anunţă că nu va candida la alegerile locale din acest an, ea urmând să devină mamă. Decizia a fost luată şi în contextul în care dosarul în care este inculpată de DNA pentru abuz în serviciu a fost trimis în judecată, politiciana susţinând că a aflat din presă despre aceste demers. Flavia Boghiu a subliniat că nu este vinovată de faptele de care este acuzată şi că ancheta care o vizează „face parte dintr-o vânătoare politică”; ea fiind reclamată de către celălalt viceprimar al oraşului, Sebastian Rusu (PNL).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu câteva zile înainte de intrarea în campania electorală, am aflat (din presă, din păcate) că dosarul Muzeului Asociaţiei Amural din grotele de după ziduri, dosar în care sunt inculpată, a fost trimis în judecată. Sunt nevinovată. Oricât ar încerca să mintă, în faţa procurorilor, PNL-iştii care au fost audiaţi, adevărul se va dovedi în instanţă şi voi fi achitată. Acest dosar face parte dintr-o vânătoare politică, plângerea penală fiind făcută de viceprimarul PNL Sebastian Rusu, alături de mafiotul imobiliar Garbis Vicenţiu Kehayian, acelaşi care a declarat în presă că a pierdut 40 de milioane de euro pentru că nu i-am mai permis să distrugă dealurile din Schei cu mii de apartamente. Aleg să nu mai candidez în aceste alegeri locale - decizie personală pe care am luat-o în baza situaţiei medicale, având în vedere că sunt însărcinată şi este o sarcină cu risc”, anunţă Flavia Boghiu.

În ceea ce priveşte de funcţia de viceprimar, Boghiu precizează că în prezent raporturile de muncă din Primăria Braşov sunt suspendate şi nu mai exercită atribuţii publice.

”Pe această cale, vă mulţumesc pentru toate gândurile de bine, urările de sănătate şi mesajele primite de la voi, care m-au copleşit. Atenţia şi energia mea se mută deocamdată pe sănătatea sarcinii – care include şi sănătatea mea – şi vă promit că voi reveni! Voi fi şi vom fi bine!”, adaugă Flavia Boghiu.

Viceprimarul suspendat al Braşovului Flavia Boghiu şi şeful Serviciului Administrarea Patrimoniului din cadrul Primăriei, Cristine Manolache, sunt urmăriţi penal de DNA pentru abuz în serviciu, după ce ar fi permis unei asociaţii să folosească imobilul ”Catacombe Braşov”, fără aprobarea Consiliului Local.

DNA arată, într-un comunicat de presă că în perioada 1 aprilie - 10 august 2021, ”cele două suspecte, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu prevăzute de legislaţia primară şi fără aprobarea autorităţii publice deliberative (Consiliul local), ar fi permis, în mod nelegal şi cu titlu gratuit, unei asociaţii, să folosească imobilul denumit «Catacombe Braşov», aflat în proprietatea Primăriei municipiului Braşov, pentru organizarea unor evenimente”. ”Prin demersurile menţionate mai sus ar fi fost produs Primăriei municipiului Braşov un prejudiciu total de 304.010 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru asociaţia respectivă”, adaugă DNA.

După demararea anchetei care o vizează, Boghiu a explicat că, în 2021, Asociaţia Amural a desfăşurat în Catacombele de După Ziduri un proiect cultural unic în România - Braşov Underground Museum, la a cărui inaugurare a fost prezentă în calitate de viceprimar cu atribuţii în domeniul culturii.

”În urma acestui eveniment, în 2022, viceprimarul PNL Sebastian Rusu mi-a făcut plângere penală. Ironic este că Serviciul Administrare Patrimoniu şi Urbanism Comercial, cel care se ocupă cu administrarea patrimoniului şi ocuparea temporară a domeniului public, se afla în subordinea dânsului. Acest dosar a fost clasat în 2022. Ulterior, în urma unei noi plângeri făcute tot de viceprimarul Sebastian Rusu împotriva mea, dosarul a fost redeschis”, a mai transmis public Flavia Boghiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.