Vicepremierul Kelemen Hunor afirmă că, în opinia sa, România nu va adera în prima jumătate a acestui an la Spaţiul Schengen, precizând că ţara noastră ar putea obţine ridicarea controalelor la graniţă mai întâi pentru transportul aerian şi apoi pentru cel terestru, dar nu înainte de 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În prima jumătate a anului 2023 nu se va face. Este clar. Degeaba ne amăgim şi nu trebuie să ne minţim singuri, nu se va face în prima jumătate a anului. În a doua jumătate a anului, sub preşedinţia spaniolă, nu spun că nu trebuie să încercăm, trebuie să încercăm. S-ar putea să reuşim cu calea aeriană, pe aeroporturi, şi apoi pe terestru, dar nu înainte de 2024. Dar cred că după ce se termină toată povestea asta cu alegerile regionale în Austria se poate rediscuta cu austriecii”, a declarat viceprim-ministrul Kelemen Hunor, luni, la B1 Tv. 
 
Liderul UDMR a ţinut să reafirme că, în opinia sa, decizia Austriei cu privire la aderarea României la Spaţiul Schengen a fost ”mizerabilă” şi a creat o nemulţumire justificată din partea cetăţenilor români la adresa guvernului austriac.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.