Deputatul ALDE Varujan Vosganian cataloghează drept „un şiretlic” tentativa de a evita un vot în Parlament prin racolarea la guvernare a unor membri ALDE şi anunţă că oricine acceptă funcţii în guvernul PSD va pierde calitate de membru al partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Tentativa de a evita un vot în Parlament sugerându-se că Guvernul şi-a păstrat structura politică este un şiretlic care nu ţine nici din punct de vedere juridic, nici din punct de vedere politic, pentru că procedura de învestire a unui membru al Guvernului are în vedere şi o decizie a primului ministru şi o decizie a preşedintelui României. Este suficient timp ca respectivul să-şi piardă calitatea de membru ALDE. Deci nu se pune problema ca structura politică a Guvernului să se refacă într-o formulă PSD ALDE”, a declarat miercuri, la Parlament, liderul deputaţilor ALDE.
 
Vosganian a menţionat că orice membru ALDE care se va alătura Guvernului condus de Viorica Dăncilă va fi exclus din partid înainte ca procedurile de învestire în Guvern să fie finalizate. 
 
„ALDE a ieşit de la guvernare. Orice persoană din ALDE care acceptă propunerea de a intra în Guvern îşi pierde această calitate şi va pierde cu siguranţă, până în momentul în care juridic procedurile se vor încheia”, a mai spus Varujan Vosganian.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.