Liderul ALDE Iaşi, deputatul Varujan Vosganian, susţine că eventuala intrare a primarului Mihai Chirica la PNL reprezintă “o înţelegere ca să treacă puntea“, precizând că nu există nici o afinitate între Chirica şi liberali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vosganian a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că edilul Mihai Chirica trebuia să-şi caute un vehicul politic, pentru că e greu să candidezi din postura de independent.

“E limpede că Mihai Chirica trebuia să-şi caute un suport politic. Rareori un candidat independent reuşeşte să câştige alegerile într-o localitate cu număr mare de locuitori. Să nu-mi daţi cazul lui Sorin Oprescu la primăria Capitalei, că acolo a fost clar o înţelegere cu PSD. Noi la început am fost înclinaţi să credem că Mihai Chirica se va apropia de Pro România, mai ales că au existat diverse contacte şi apariţii publice care sugerau acest lucru. Probabil că s-a gândit că acest suport nu este suficient“, a spus Varujan Vosganian.

Liderul ALDE Iaşi consideră că venirea lui Chirica în PNL reprezintă “o înţelegere ca să treacă puntea“.

“Afinităţi între Mihai Chirica şi PNL nu au existat până acum şi nici nu ştiu cum vor fi pe viitor. Este o soluţie politică imediată şi pentru el (Chirica – n.r.) şi pentru PNL, care nu avea un candidat de anvergură care să reuşească să câştige. A fost un calcul politic fără nici un miez ideologic, fără vreo afinitate“, a spus Varujan Vosganian.

Liderul ALDE Iaşi a precizat că filiala pe care o conduce îl va susţine pe viceprimarul municipiului, Radu Botez, în cursa pentru primărie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.