Fostul consilier al premierului Viorica Dăncilă Darius Vâlcov a fost condamnat la plata a 20.000 de lei daune morale Forumului Democrat al Germanilor după ce a publicat pe Facebook un clip în care asocia organizaţia cu însemnele naziste, gestul său fiind considerat încălcare a dreptului la imagine şi prestigiu. Decizia nu este definitivă. Pentru aceeaşi postare, Vâlcov a fost sancţionat şi de CNCD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Admite în parte cererea formulată de reclamanta FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR DIN ROMÂNIA în contradictoriu cu pârâtul VÂLCOV DARIUS BOGDAN. Constată încălcarea de către pârât a dreptului nepatrimonial la imagine şi prestigiu al reclamantei prin postarea pe pagina de facebook a pârâtului a unui montaj video cu textul „Medalia de onoare pentru Deutsche Volksgruppe in Rumanien”, urmat de semnul egalităţii între GRUPUL ETNIC GERMAN DIN ROMÂNIA şi FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR, pe fundal roşu sub semnul svasticii. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 20.000 lei, cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul să publice pe pagina sa de facebook dispozitivul acestei hotărâri. Respinge ca neîntemeiată solicitarea de a obliga pe viitor pârâtul la interzicerea unor asemenea manifestări nelegale şi prejudiciatoare. Ia act că părţile au solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Judecătoria Slatina. Pronunţată azi, 20.06.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în minuta Judecătoriei Slatina.

Darius Vâcov a postat în 2 septembrie 2018 pe pagina sa de Facebook un clip video care sugera că #rezist şi Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizaţii naziste. În montaj apărea şi o fotografie cu preşedintele Iohannis, portretizat ca Adolf Hitler. 

O lună mai târziu, Vâlcov a fost sancţionat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu o amendă de 2.000 de lei pentru aceeaşi postare.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.