PSD Vâlcea acuză Executivul că a alocat, printr-o Hotărâre de Guvern adoptată joi, fonduri localităţilor pe criterii politice, beneficiind, conform PSD, de aceste alocări, acele lcoalităţi care sunt conduse de edili liberali. Social-democraţii mai reclamă faptul că în localităţile unde PNL nu a obţinut rezultate bune la alegerile parlamentare sumele alocate sunt mult mai mici decât în altele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Printr-o Hotărâre de Guvern adoptată joi, 17 decembrie 2020, judeţului Vâlcea i-au fost alocate 13.450.000 lei pentru 41 de localităţi, conduse de primari PNL. Coincidenţă sau nu, doar primarii liberali au primit bani”, transmite Biroul de presă al PSD Vâlcea vineri, pe Facebook.
Ei atrag atenţia asupra faptului că există diferenţe semnificative între sumele primite de localităţi, social-democraţii considerând că acele oraşe şi comune care au primari liberali, dar unde PSD a câştigat alegerile parlamentare, au primit sume şi de zece ori mai mici decât alte localităţi din judeţ.
 
„Unii dintre ei (dintre primari – n.r.), chiar dacă sunt liberali, au fost batjocoriţi, deoarece este inexplicabil că oraşe precum Berbeşti, Brezoi sau Călimăneşti urmează să primească 100.000 lei, iar comune precum Suteşti sau Şuşani 1.000.000 lei, respectiv, 800.000 lei. Iar lista poate continua. (...) Analizând lista, constatăm că, în toate localităţile cu primari liberali, în care PSD a câştigat alegerile, au fost repartizate sume foarte mici. Întâlnim şi situaţia când, alături de primăriile PSD care nu figurează pe listă, se află şi primării PNL care, de asemenea, nu primesc nici un leu. Ca de exemplu Mihăeşti, Drăgoeşti etc. Deci, este evidentă răzbunarea şi ticăloşia cu care a fost întocmită această listă”, mai scriu oficialii PSD Vâlcea pe pagina de Facebook a organizaţiei judeţene.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu i-a transmis vineri o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis în care i-a transmis că hotărârea de Guvern prin care sunt repartizate fondurile publice pentru plata cheltuielilor de funcţionare şi Asistentă Socială sau Protecţia Copilului este „de-a dreptul scandaloasă”. Liderul PSD îi cere şefului statului să intervină privind acest act normativ prin care se face „un abuz intolerabil”. „Comunităţi întregi nu primesc niciun leu, iar altora li se repartizează sume absolut ridicole, doar pentru faptul că acei cetăţeni au îndrăznit să voteze altceva decât PNL sau USR”, mai spune Ciolacu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.