USR organizează luni o consultare publică pe tema ”Fără penali în funcţiile publice”, în urma căreia îşi propune să introducă în legislaţie o serie de interdicţii astfel încât persoanele condamnate penal să nu poată ocupa funcţii publice alese sau numite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consultarea publică va avea loc, luni, la Parlament, şi este organizată de Grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România, cu tema  „Fără penali în funcţii publice”. 

"Scopul acestui eveniment este evaluarea opţiunilor juridice pentru a transforma în lege noul punct 8 din Proclamaţia de la Timişoara, apărută în urma amplelor proteste de stradă împotriva adoptării OUG 13, privind interdicţia de a ocupa funcţii publice, alese sau numite, pentru persoanele condamnate penal”, se arată într-un anunţ de presă transmis de USR.

Potrivit unor surse din interiorul partidului, parlamentarii formaţiunii au pregătit deja modificări ale mai multor legi astfel încât persoanele condamnate penal să nu poată ocupa funcţii publice alese sau numite. Printre actele normative propuse a fi modificate se numără Statutul senatorilor şi deputaţilor, Codul penal dar şi legea alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat.

Consultarea publică va avea loc la ora 14.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.