Liderul deputaţilor USR Ionuţ Moşteanu a solicitat participarea ministrului Afacerilor Interne Cătălin Predoiu la „Ora Guvernului” la Camerea Deputaţilor, într-un plen care va avea loc luni, 2 octombrie. Dezbaterea din plen va avea tema „Cum pregăteşte ministerul de Interne lupta împotriva drogurilor? Strategiile şi măsurile ministerului de Interne pentru combaterea traficului de droguri”. Liderul deputaţilor PNL Gabriel Andronache a precizat, pentru News.ro, că ministrul Predoiu a confirmat participarea la acel plen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni, la deschiderea noului an şcolar, că a decis să includă subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor pe ordinea de zi a următoarei şedinţe CSAT.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că tema consumului de droguri în şcoli este una care ţine de siguranţa naţională, însă nu vor fi luate măsuri de testare în masă a elevilor, ci vor exista modificări legislative prin care părinţii dacă doresc să fie testaţi copiii lor, atunci acest lucru să fie făcut pe cheltuiala statului. O altă măsură luată în calcul este cea prin care tinerii între 16 şi 18 ani, dacă sunt depistaţi pozitivi la consumul de droguri să nu îşi mai poată lua permisul de la vârsta de 18 ani.

De asemenea, ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat marţi, referitor la tema combaterii consumului de droguri în şcoli, că este în lucru un proiect privind mai multe măsuri, printre care şi posibilitatea testării exclusiv cu acordul părinţilor, cât şi măsuri legate de consliere psihologică de către persoane specializate de care să beneficieze copilul care consumă droguri, cât şi familia acestuia şi acest proiect va fi prezentat în Guvern, după finalizare.

Social-democratul a adăugat că exist 11 spitale de psihiatrie, în prezent, care fac controlul adicţiei, însă pentru copii sunt doar două. În acest context intenţia este de a dezvolta o reţea regională de astfel de centre, a adăugat ministrul PSD.

Rafila a mai declarat luni, referitor la faptul că preşedintele Klaus Iohannis vrea să introducă subiectul consumului drogurilor în şcoli într-o şedinţă CSAT, că el va participa cu tot ceea ce este necesar pentru dezvoltarea unui program care să aibă o componentă medicală foarte serioasă. Rafila a adăugat că testarea trebuie să fie ţintită şi exclusiv cu acordul părinţilor, nu un instrument de coerciţie. Întrebat dacă e luată în calcul varianta ca testările să fie făcute de căte medicii de familie, Rafila a precizat că nu a fost discutat acest aspect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.