USR anunţă că va contesta la Curtea Constituţională proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI). Liderul USR, Dan Barna, a declarat că în fiecare săptămână democraţia “dispare în mod accelerat”, iar avuţia ţării va fi o resursă pentru Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"USR va contesta la CCR, alături de PMP şi deputaţii neafiliaţi, legea privind Fondul Suveran. În sens mai larg, dacă ne uităm, vedem ce se întâmplă când un stat este condus de condamnaţi penali. Practic fiecare zi de vot final a devenit pentru România o zi neagră a democraţiei. Aproape în fiecare săptămână democraţia dispare în mod accelerat din statul nostru şi statul este confiscat cu fiecare nouă decizie. Astăzi practic, s-a decis ca avuţia României, cât mai există şi e profitabilă, să treacă într-o administrare privată  şi vor deveni resurse personale pentru domnii Tăriceanu şi Dragnea", a declarat Dan Barna.

Barna spune că se fură banii de pensii, iar acum, odată cu înfiinţarea Fondulu Suveran de Investiţii, este confiscată şi “avuţia naţională”.

"Practic se fură banii de pensii ai cetăţenilor, acuma este confiscată şi avuţia naţională şi gardianul, paznicul - justiţia - este practic destabilizată. Practic statul român devine şi asta este marea problemă când avem penali în funcţii publice, creează ştiri similare cu cele din Venezuela sau Columbia. (...) Fiecare măsură pe care această majoritate o ia în ceea ce priveşte în România nu face decât să ne transforme într-un rai al infractorilor, într-o ţară în care infracţionalitatea şi furtul banilor publici devine o activitate aproape încurajată", a mai explicat deputatul.

La rândul său, PNL a anunţat că va contesta proiectul la CCR şi acuză PSD şi ALDE  că ”au dat cea mai puternică lovitură economiei naţionale".

"PNL va sesiza Curtea Constituţională a României pe Legea prin care astăzi PSD-ALDE au dat cea mai puternică lovitură economiei naţionale româneşti, prin înfiinţarea aşa-zisului Fond Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Este cel mai mare tun care se pregăteşte patrimoniului de stat din ultimii ani!", a transmis prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

În timpul dezbaterilor din Plenul Camerei Deputaţilor, PNL, USR, PMP şi deputaţii neafiliaţi au anunţat că vor ataca la CCR proiectul.

Parlamentul a adoptat miercuri, cu 174 de voturi "pentru", 98 de voturi "împotrivă" şi trei abţineri, proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) care se va ocupa atât de dezvoltarea şi finanţarea din fonduri proprii şi din fonduri atrase, cât şi de administrarea activelor financiare proprii, în vederea obţinerii de profit. Potrivit proiectului, din FSDI vor face parte mai multe companii, iar capitalul social va fi de 9 miliarde de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.