Consilierii judeţeni ai USR Braşov anunţă că vor supraveghea până la final procesul de votare în cadrul referendumului care va avea loc duminică în comuna Dumbrăviţa, referendum care vizează demiterea din funcţie a primarului acestei localităţi. „Nu vom tolera nicio formă de intimidare sau influenţare a votanţilor”, transmit sâmbătă, cei opt consilieri judeţeni USR din Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Încurajăm toţi locuitorii comunei Dumbrăviţa să participe la vot şi să îşi exprime opţiunea privind soarta comunităţii. Este firesc ca într-o democraţie oamenii să îşi poată alege liber viitorul. Fiecare vot exprimat creşte şansele ca voinţa locuitorilor să aibă impact. Fiecare vot nefolosit creşte şansele de a fi reprezentaţi de oameni nepotriviţi sau nedoriţi în funcţiile publice. (...) Alături de colegii din USR PLUS Braşov, vom supraveghea procesul de votare până la final şi nu vom tolera nicio formă de intimidare sau influenţare a votanţilor”, se arată într-un comunicat făcut public sâmbătă după amiază de echipa de consilieri ai USR Braşov.

USR este, de altfel, iniţiatorul demersului privind organizarea unui referendum în cadrul căruia localnicii din comuna Dumbrăviţa să voteze dacă vor sau nu demiterea din funcţie a primarului Zachiu Popa, aflat la conducerea Primăriei de peste 16 ani.

USR a strâns cele 1100 de semnături necesare organizării referendumului, primul din România care are ca obiect demiterea unui ales local. Aproximativ 4000 de alegători sunt aşteptaţi, duminică la vot, în Dumbrăviţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.