USR anunţă că depune luni în Parlament un proiect pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu şi pentru anularea efectelor dezastruoase pe care le-a adus pentru siguranţa cetăţenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În România a ajuns să se moară din cauza guvernării PSD-ALDE. Din cauza disperării de a-i scăpa de închisoare pe Dragnea şi ai lui, PSD-ALDE au dezlănţuit haos şi frică pe străzile României”, afirmă liderul USR Dan Barna.

El aminteşte că Legea recursului compensatoriu a eliberat anul trecut peste 10.000 de deţinuţi, a crescut cu aproape 3.000 numărul infracţiunilor cu violenţă, totul culminând cu evenimentele care au făcut înconjurul României în ultimele zile: ”Sâmbătă, un criminal eliberat în baza legii lui Tudorel Toader a ucis din nou în Mediaş, un altul a violat o tânără în Iaşi, iar în Alba Iulia, Constanţa şi Timişoara alte trei astfel de brute au tâlhărit trei tinere lipsite de apărare“.

„Aşa nu se mai poate, iar USR nu va sta cu mâinile în sân! Vom depune astăzi în Parlament un proiect pentru abrogarea acestei legi şi care să anuleze efectele dezastruoase pe care le-a adus pentru siguranţa cetăţenilor. Românii merită altfel de legi şi merită o majoritate care să guverneze pentru români, nu una care să le pună vieţile în pericol. Pe viitor, haideţi la vot! Doar aşa îi putem opri!“, încheie liderul USR.

Ministerul Justiţiei afirmă, în răspunsul la o interpelare a deputatului liberal Florin Roman, că 188 de infractori liberaţi mai devreme in baza legii recursului compensatoriu au comis noi fapte cu violenţă: crime, tentative de crimă, violuri, tâlharii."În cadrul unui răspuns oficial, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader susţine că 188 de infractori liberaţi mai devreme in baza legii regimului compensatoriu au comis noi fapte cu violenţă: crime, tentative de crimă, violuri, tâlhării. O altă informaţie oficială este că în perioada 19.10.2017-23.11.2018 au fost eliberaţi, în baza aceleiaşi legi, 10.880 de deţinuţi. Din totalul acestor persoane, 649 au revenit in unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, iar 188 au comis violuri, crime şi tâlhării", precizează Florin Roman.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.