Avocatul şi liderul consilierilor USR S5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi a ”grupului infracţional care a acaparat Primăria Sectorului 5 şi instituţiile din subordine”, aşa cum a dezvăluit presa, anunţă USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

USR acuză că ”în jurul lui Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL la Primăria Generală a Capitalei, există zeci de rude şi membri de partid care au ocupat sau ocupă funcţii publice de conducere”.

”Toate aceste personaje prind contracte publice în instituţiile păstorite de el sau care par a avea rolul de puşculiţe pentru imobile şi maşini de lux achiziţionate cu fonduri a căror provenienţă este incertă, după cum rezultă dintr-o amplă anchetă jurnalistică realizată de G4Media.ro. În total, această frăţie care funcţionează din plin de mai mulţi ani împarte sau deţine sute de milioane de lei – averi fabuloase şi contracte publice”, spune USR într-un comunicat oficial.

”Copii, soacră, ginere, nepoţi, verişor, şofer, fiul şoferului, cumnatul fiului, şefa fiicei, condamnaţi penal, interlopi, concubina unui nepot, mama concubinei, angajaţi care s-au mutat alături de şef când acesta a schimbat primăriile – toţi fac parte din maşinăria lui Piedone, cel care, în CV-ul său, este o imagine în oglindă a tuturor: fiul unui fost demnitar comunist, condamnat penal, conectat la resurse publice, membru al unui partid controversat, peste tot planând o avalanşă de semne de întrebare şi suspiciuni”, se arată în plângerea făcută de USR şi Alexandru Dimitriu, candidat Dreapta Unită la Primăria Sector 5.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.