Biroul Electoral Judeţean Arad a anunţat, joi, candidaţii care au obţinut mandate în urma redistribuirii voturilor, fiind vorba despre Adrian Wiener de la USR (Senat), Sergiu Vlad de la USR (Camera Deputaţilor) şi Adrian Todor de la PSD (Camera Deputaţilor). În urma redistribuirii, PSD are în judeţ trei deputaţi şi un senator, PNL are doi deputaţi şi un senator, USR are un deputat şi un senator, iar UDMR are un deputat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform informaţiilor publicate de BEJ Arad după redistribuirea voturilor de la alegerile parlamentare, au obţinut câte un mandat Adrian Wiener, care va fi senator USR, Sergiu Vlad, care va deveni deputat USR şi Adrian Todor, care va fi deputat PSD.

Astfel, cei zece parlamentari arădeni aleşi sunt: Camera Deputaţilor - Dorel Căprar (PSD), Florin Tripa (PSD), Adrian Todor (PSD), Glad Varga (PNL), Eusebiu Pistru (PNL), Sergiu Vlad (USR), Peter Farago (UDMR); Senat - Mihai Fifor (PSD), Ioan Cristina (PNL) şi Adrian Wiener (USR).

USR a obţinut doi parlamentari în condiţiile în care s-a aflat pe locul patru în judeţ din punct de vedere al scorului electoral, obţinând sub opt la sută din voturi.

Potrivit rezultatelor finale anunţate de BEJ Arad, la Senat, PSD a obţinut 35,42%, iar PNL 32,4%. Pe următoarele locuri s-au clasat UDMR - 8,02%, USR - 7,49%, PMP - 5,15%, ALDE - 4,97%, PRU – 2,82%, PRM – 1,22%, PER – 0,99%, ANR – 0,93%, PSR – 0,53%.

Pentru Camera Deputaţilor, arădenii au ales tot PSD, care a obţinut 34,76% din voturi, în timp ce PNL a obţinut 32,67%. Celelalte formaţiuni au obţinut următoarele soruri: UDMR – 7,90%, USR – 7,08%, PMP - 4,43%, ALDE - 4,45%, PRU – 2,68%, PRM – 1,05%, iar alte 20 de formaţiuni au obţinut sub un procent.

”Întreaga filială arădeană a Uniunii Salvaţi România este mândră să anunţe intrarea în Parlamentul României, pe listele USR Arad, a lui Adrian Wiener, care a obţinut un mandat de senator şi a lui Sergiu Vlad, care a obţinut un mandat în Camera Deputaţilor. Ambii sunt persoane care au demonstrat capacitatea de a performa în plan profesional şi totodată au dovedit o conduită implicată şi onestă. Au ales să intre în viaţa politică pentru a aduce un suflu nou, pentru a schimba modul în care sunt abordate problemele cetăţenilor, considerând politica o obligaţie faţă de semeni, nu faţă de propria persoană”, arată un comunicat de presă remis de USR în urma anunţului BEJ.

Dintre cei zece parlamentari, jumătate intră pentru prima dată în Parlament, respectiv Adrian Wiener, Sergiu Vlad, Glad Varga, Adrian Todor şi Florin Tripa.

Adrian Wiener (42 de ani) este medic şi a intrat recent în politică. A fost manager general al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unde lucrează şi în prezent.

Sergiu Vlad (39 de ani) lucrează în mediul privat, având o mică afacere în Arad în domeniul comerţului.

Glad Varga (30 de ani), fost consilier municipal, este membru fondator al mai multor organizaţii nonguvernamentale şi preşedinte al Centrului Judeţean de Voluntariat

Adrian Todor (39 de ani) este vicepreşedinte PSD Arad, activează în domeniul privat, iar în iunie a fost ales consilier municipal în Arad pe listele partidului.

Florin Tripa (43 de ani) este secretar executiv al PSD Arad şi a fost ales consilier judeţean în iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.