Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat joi, în cadrul Congresului PPE, că liderul rus Vladimir Putin este vinovat pentru crime de război şi va trebui să plătească. ”Există un tribunal la Haga, care îl aşteaptă”, a mai spus aceasta, adăugând că Putin este responsabil pentru moartea lui Aleksei Navalnîi

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Putin este vinovat pentru crime de război şi va trebui să plătească. Există un tribunal la Haga, care îl aşteaptă”, a declarat Ursula von der Leyen în cadrul Congresului PPE.

Ea a afirmat că Putin a sacrificat ţara pentru a se salva pe el însuşi iar Navalnîi şi-a sacrificat viaţa.

”Putin este responsabil pentru moartea lui Aleksei Navalnîi şi a fost incredibil să vedem curajul celor care au participat la înmormântarea lui Navalnîi. Una dintre femeile curajoase care au participat a zis că Navalnîi s-a sacrificat pe el ca să salveze ţara, iar Putin a sacrificat ţara pentru a se salva pe el", a spus von der Leyen.

Preşedinta Comisiei Europene a precizat că nu există o chestiune mai presantă decât Ucraina şi a amintit că a fost în Bucea după ce localitatea a fost eliberată, arătând că nu va uita sacii de cadavre, civili nevinovaţi, tineri, bătrâni ucişi de soldaţii lui Putin.

”Nu voi uita părinţii disperaţi ai căror copii au fost răpiţi de Rusia. Ca mamă şi bunică, inima mea sângerează când aud aceste poveşti„, a mai spus von der Leyen în discurs.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.