Europarlamentarul Viorica Dăncilă este propunerea PSD pentru funcţia de premier. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că Viorica Dăncilă susţine demersul PSD privind legile justiţiei: ”Viorica Dăncilă nu s-a dezis niciodată de programul de guvernare, de iniţiativele de îmbunătăţire a legilor justiţiei şi susţine acest demers”. Liderul PSD a mai spus că Dăncilă este o femeie civilizată, neconflictuală şi are relaţii bune cu Bruxelles-ul, iar acest lucru va ajuta România în preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Întrebat despre proiectele în care s-a implicat Viorica Dăncilă şi care o recomandă pentru poziţia de prim-ministru, liderul PSD a precizat că aceasta nu a dorit să vină la conferinţa de presă, pentru că vrea să organizeze o conferinţă doar dacă va fi desemnată de către preşedintele Iohannis, iar la insistenţele jurnaliştilor să spună măcar un proiect al acesteia care l-a determinat să o voteze în CEx, Dragnea a evitat să răspundă, spunând că nu vrea să vorbească în numele acesteia. Viorica Dăncilă a spus că propunerea o onorează, dar o şi responsabilizează şi că trebuie să nu îşi dezamăgească colegii de partid, care au avut încredere în ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Dragnea vrea ca secretarii de stat să nu mai fie numiţi de premier, ci direct de miniştri

Viorica Dăncilă: Dacă colegii au avut încredere în mine şi m-au propus pentru postul de premier, trebuie să nu-i dezamăgesc.

Europarlamentarul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, în care a fost propusă pentru funcţia de prim-ministru, că o onorează, dar o şi responsabilizează şi că trebuie să nu îşi dezamăgească colegii de partid, care au avut încredere în ea.

"Le mulţumesc foarte mult colegilor mei pentru încrederea acordată. Acest lucru (propunerea de premier - n.r.) mă onorează, dar mă şi responsabilizează", a spus Dăncilă, la plecarea de la PSD, subliniind că nu vrea să facă alte declaraţii până la o decizie a preşedintelui Iohannis.

Ea a mai spus că, dacă colegii săi au avut încredere în ea, trebuie să nu îi dezamăgească.

Întrebată dacă nu îi este teamă că va ajunge în aceeaşi situaţie ca Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose, Dăncilă a răspuns: "Sunt o fire optimisă şi echilibrată şi trebuie să gândesc pozitiv".

UPDATE - Dragnea: Viorica Dăncilă este o femeie civilizată, neconflictuală, deosebit de comunicativă şi are o relaţie bună cu oficiali din Comisia Europeană

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, la finalul Comitetului Executiv, că Viorica Dăncilă, propunerea partidului pentru funcţia de premier, este o femeie civilizată, neconflictuală şi are relaţii bune cu Bruxelles-ul, iar acest lucru va ajuta România în preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

“Este europarlamentar din ianuarie 2009, respectat la Bruxelles, cu relaţii foarte bune, pentru că este o femeie civilizată, este o femeie neconflictuală, este deosebit de comunicativă, are o relaţie bună şi cu oficiali din Comisia Europeană. Pentru noi asta reprezintă şi un semnal pentru Bruxelles, pentru că se simte nevoia foarte serios ca relaţiile Guvernului României cu Comisia să fie mult mai bune, să aibă întâlniri mai dese”, a declarat Dragnea.

Liderul social-democraţilor a mai afirmat că România trebuie să fie pregătită pentru preluarea preşedinţiei Consiliului European: ”Trebuie să ne pregătim foarte bine, va fi o perioadă extrem de importantă pentru România în ceea ce priveşte preluarea preşedinţiei Consiliului European, iar relaţiile Vioricăi Dăncilă vor ajuta atât România, cât şi pe preşedinte”.

“Faptul că ştie lucruri la Bruxelles, faptul că cunoaşte oficialii de acolo, cunoaşte procedurile, o va ajuta foarte mult, ne va ajuta foarte mult, inclusiv pe preşedintele României, ca pregătirile din acest an pentru preluarea preşedinţiei să fie în grafic. În interiorul partidului este foarte respectată, nu a intrat în conflict niciodată cu nimeni din partid. Aceasta este o garanţie pentru toţi colegii că Viorica Dăncilă nu va avea o activitate, nu va genera acţiuni care să ne ducă în cele două situaţii pe care le-am depăşit”, a mai spus Liviu Dragnea.

Întrebat despre proiectele în care s-a implicat Viorica Dăncilă şi care o recomandă pentru poziţia de prim-ministru, liderul PSD a precizat că aceasta nu a dorit să vină la conferinţa de presă, pentru că vrea să organizeze o conferinţă doar dacă va fi desemnată de către preşedintele Iohannis.

La insistenţele jurnaliştilor să spună măcar un proiect al acesteia care l-a determinat să o voteze în CExN, Liviu Dragnea a evitat să răspundă, spunând că nu vrea să vorbească în numele Vioricăi Dăncilă.

UPDATE - Dragnea: Viorica Dăncilă susţine demersul privind legile justiţiei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că Viorica Dăncilă, nominalizată de social-democraţi pentru funcţia de premier, susţine demersul PSD privind legile justiţiei.

Întrebat despre susţinerea Vioricăi Dăncilă faţă de legile justiţiei, Liviu Dragnea a declarat: ”Viorica Dăncilă nu s-a dezis niciodată de programul de guvernare, de iniţiativele de îmbunătăţire a legilor justiţiei şi susţine acest demers”.

UPDATE - Olguţa Vasilescu: Mă bucur de nominalizarea Vioricăi Dăncilă. A spus că va continua legile justiţiei

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că se bucură că Viorica Dăncilă a fost nominalizată pentru funcţia de premier şi a precizat, între altele, că aceasta a spus că va continua legile justiţiei.

”M-am bucurat mult că e o femeie (...), o persoană care are tot sprijinul PSD, cu care eu am lucrat extraordinar de bine şi sunt convinsă că e o alegere foarte bună”, a declarat Olguţa Vasilescu.

Ea a spus că Viorica Dăncilă este foarte apropiată de partid şi că ea are ”sută la sută garanţii” că nu se va mai întâmpla ca în cazul ultimelor două guverne.

Potrivit Olguţei Vasilescu, în şedinţa CExN, Dăncilă a spus că e de acord să continue legile justiţiei în Parlament.

Vasilescu a mai spus că nu s-a discutat despre restructurarea Cabinetului.

”Viitorul cabinet va fi format în CEx, va fi un cabinet politic, pentru că răspunzător de guvernare va fi PSD”, a precizat Vasilescu.

Întrebată dacă Viorica Dăncilă este o apropiată a lui Liviu Dragnea, Olguţa Vasilescu a răspuns: ”Este foarte apropiată de toţi liderii partidului”.

Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru funcţia de premier - surse

Europarlamentarul Viorica Dăncilă este propunerea PSD pentru funcţia de premier, potrivit unor surse din partid.

Conform surselor citate, în CExN al PSD s-a înregistrat doar o abţinere faţă de această propunere.

Viorica Dăncilă este preşedintele Organizaţiei de femei a PSD şi liderul europarlamentarilor social-democraţi români.

Ea este membră PSD din anul 1996 şi a fost, pe rând, preşedintele Organizaţiei de Femei PSD Videle, consilier local la Videle, consilier judeţean în Teleorman, preşedintele Organizaţiei de femei PSD Teleorman.

În perioada 1989 - 2009, Viorica Dăncilă a fost mai întâi profesoară la Liceul din Videle, iar apoi inginer la OMV Petrom SA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.