Viorica Dăncilă a demisionat de la conducerea PSD, iar preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu este preşedinte interimar,. Dăncilă a declarat că a înţeles opinia colegilor şi că este necesară o resetare a partidului. Ea i-a dat cuvântul lui Marcel Ciolacu care a precizat că toată lumea a avut ocazia să îşi spună punctul de vedere, a anunţat că Dăncilă va reveni la conducerea organizaţiei de femei şi a anunţat noua formulă de conducere. Întrebat ce îl recomandă pentru a conduce partidului, Ciolacu a menţionat faptul că este preşedintele Camerei, dar că mai are şi alte calităţi. El a mai spus că perioada în care PSD era condus de un tătuc s-a încheiat,iar acum este condus de o echipă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

UPDATE - Ciolacu: M-a recomandat faptul că este preşedintele Camerei, dar şi acela că sunt un bun organizator, sunt un om de echipă

"Aş vrea, înainte de toate, să vă spun că este pentru prima oară când eu am participat la un CEX în care toţi liderii şi-au spus opinia şi aşa a fost condusă şedinţa de doamna Dăncilă. (...) Cu toţii ne-am asumat multiplele greşeli făcute şi am ajuns la concluzia că este momentul unei resetări a partidului şi nu au căzut capete, aşa cum se aşteptau unii, drept urmare fostul preşedinte se regăseşte în echipă, la conducerea doamnelor", a declarat Marcel Ciolacu.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

El a spus că primul obiectiv este acela de a organiza Congresul, unde vor fi alegeri normale.

"Alături de Paul Stănescu (secretar general) au intrat toate judeţele care au câştigat alegerile: preşedintele de la Teleorman, de la Mehedinţi, Gorj şi Giurgiu. Trebuie să fie şi o reprezentare regională şi pe fiecare regiune s-au făcut propuneri pe care le-am supus la vot: Zetea, Moldovan, Gliga, Nistorescu, Nica, Pavel Marian, Gabriela Firea si Mutu Gabriel", a precizat Ciolacu.

FOTO: Inquam Photos / Lavinia Cioaca
FOTO: Inquam Photos / Lavinia Cioaca

El a susţinut că este o echipă matură.

"Garantul este Paul Stănescu şi marea majoritate a colegilor au propus luna februarie în judeţe. Ca sa faci alegeri ordinare în fiecare judeţ durează cel puţin o lună de zile şi în februarie o să venim în faţa delegaţilor pentru alegerea unei conduceri care sa gestioneze alegerile de anul viitor", a afirmat Ciolacu.

El a menţionat că l-a recomandat faptul că este preşedintele Camerei.

"Sunt un bun organizator, sunt un om de echipă", a spus el.

Întrebat care e diferenta între el şi Dragnea, Ciolacu a spus: "În primul rând marea diferenţă este că pe mine mă cheamă Marcel Ciolacu şi pe el Liviu Dragnea. Nu a fost preluată această conducere prin forţă. A fost un gest de normalitate al doamnei preşedinte dupa ce ne-a ascultat. Nimeni nu i-a cerut demisia. Cu toţii am ajuns la concluzia că e un gest normal".
Ciolacu a ţinut să precizeze că epioca în care PSD a fost condus de un ”tătuc” s-a încheiat, iar acum este condus de o echipă.
 
La rândul său, Paul Stănescu, secretar general al PSD, a spus că a avut o relaţie "extraordinar de bună" cu Viorica Dăncilă "până am intrat în partid în aceste alegeri".
 
"Chiar o apreciez foarte mult şi, doamna Dăncilă, sper să rămânem aceiaşi buni prieteni", a spus Stănescu.
 
Întrebat ce se va întâmpla cu preşedinţii de organizaţii judeţene, Stănescu a spus: "Vom avea discuţii cu fiecare în parte, vom sta de vorbă, vom tăia şi porcul, vom avea discuţii clare".
 
 
UPDATE - Dăncilă: Am înţeles opinia colegilor mei. Nu este un gest de slăbiciune, este un gest de demnitate
”Am înţeles opinia colegilor mei, faptul că se doreşte o resetare  a partidului, că cineva trebuie să îşi asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune şi eu consider că este momentul să îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al PSD”, a declarat fostul prezidenţiabil PSD.
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
”În urma discuţiilor am înţeles că se doreşte o resetare a partidului, presupune o altă viziune, un alt program şi vreau să le garantez colegilor mei că din această echipă va face parte si Viorica Dăncilă”, a spus ea.
Fostul lider PSD a explicat că a discutat cu Marcel Ciolacu, cu Eugen Teodorovici şi a considerat că aşa este normal, să discute cu colegii înainte de a lua o decizie. ”Au fost mai mulţi lideri PSD care au venit la mine acasă şi am discutat”, a precizat Viorica Dăncilă.
Dăncilă a fost aleasă la conducerea PSD într-un Congres care a avut loc în 29 iunie.
- Niculae Bădălău a afirmat că noul preşedinte al partidului este Marcel Ciolacu, iar un congres va fi organizat în martie-aprilie.
 
Dumitru Buzatu liderul PSD Vaslui a spus că în conducere au fost cooptaţi reprezentanţii regiunilor şi cei din judeţele câştigătoare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.