(adaugă declaraţii ale lui Adrian Ţuţuianu în paragraful 2).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adrian Ţuţuianu, preşedintele comisiei parlamentare de control al SRI, a apreciat, miercuri, că prezenţa generalului de brigadă Elena Istode în concedii alături de familia fostului deputat PSD Cristian Rizea nu a fost ilegală, dar este problematică din punct de vedere deontologic.

Adrian Ţuţuianu a precizat că membrii comisiei au fost informaţi că Elena Istode a fost în vacanţă alături de familia lui Cristian Rizea  la Nisa şi la Monaco, Istode aducând la cunoştinţa conducerii SRI acest lucru şi motivând că a fost colegă de facultate cu soţia fostului deputat PSD. ”Din datele puse la dispoziţie de SRI rezultă că a fost prezentă împreună cu familia Rizea în Monaco şi la Nisa, că o parte importantă a cheltuielilor a fost suportată de doamna general şi că aceste relaţii au la bază calitatea de foste colege de facultate a doamnei general, respectiv doamnei Rizea. Aceste activităţi, aceste concedii au fost raportate conducerii SRI în conformitate cu procedurile interne de lucru (...) A spus că a locuit pe perioada concediului într-o proprietate care aparţinea familiei Rizea”, a declarat Ţuţuianu.

El a arătat că există o problemă de deontologie în cazul Elenei Istode. ”Din punctul meu de vedere, chiar dacă nu avem o încălcare a legii, avem o problemă de raportare deontologică a ofiţerilor de informaţii”, a spus preşedintele comisiei de control al SRI.

În urmă cu aproximativ o săptămână, jurnalistul Ion Cristoiu a postat pe blogul său imagini cu Elena Istode, pe care a prezentat-o ca fostă şefă a Direcţiei de Securitate Economică, în prezent Şefa acoperiţilor din SRI", în vacanţe de lux la Monaco şi Cannes, împreună cu familia fostului parlamentar Cristian Rizea, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor

Rizea a declarat că imaginile sunt din 2008 şi că Elena Istode este de 20 de ani prietenă a familiei sale. El a susţinut că Elena Istode i-a spus că se ştia că merg împreună în vacanţă, pentru că "se făceau rapoarte la instituţie".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.