Candidatul propus de PSD, Teodor Meleşcanu, a fost ales preşedinte al Senatului cu 73 de voturi. Imediat după anunţarea rezultatului, Meleşcanu a declarat că îşi pune experienţa în slujba Parlamentului din care vrea să facă ”o instituţie de elită în sistemul democratic românesc”. Meleşcanu afirmă că, înainte de a fi membru al unui partid, este român, iar votul românilor trebuie să fie determinant. ”Sunt membru al grupului ALDE şi voi depune toate eforturile pentru a asigura continuitatea eficientă a actului de guvernare”, a mai spus Meleşcanu, invocând programul de guvernare PSD-ALDE pentru care românii şi-au dat votul în 2016. La rândul său, Alina Gorghiu, susţinută de opoziţie şi învinsă de Meleşcanu în al doilea tur de scrutin, a afirmat că este o primă bătălie pe care PSD o pierde în favoarea unei persoane dintr-un alt grup politic. La rândul său, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că alegerea s-a făcut cu încălcarea regulamentului şi va sesiza Curtea Constituţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Tăriceanu: Alegerea preşedintelui Senatului s-a făcut cu încălcarea prevederilor regulamentului. Acest lucru nu va rămâne fără urmări, vom face sesizare la CCR
CITEȘTE ȘI Gorghiu: Este o primă bătălie pe care PSD o pierde/Bătălia câştigată de opoziţie este certă, am reuşit să demarăm un proiect comun

”Doresc să mulţumesc tuturor celor care m-au votat şi vreau să dau asigurări pentru cei care nu m-au votat sau chiar m-au atacat că voi fi un preşedinte echilibrat. Vârsta, experienţa şi integritatea mea le pun în slujba Parlamentului, obiectivul meu fiind recăpătarea respectului şi încrederii cetăţenilor în această instituţie”, a spus, marţi, Meleşcanu, după ce a devenit preşedinte al Senatului.

Aceasta a afirmat că înainte de a fi membru al unui partid este român.

”În toată activitatea mea politică am servit ţara mea, poporul meu şi niciodată interesele politicienilor momentului. Înainte de a fi membru de partid sunt român. Sunt membru al grupului ALDE şi voi depune toate eforturile pentru a asigura continuitatea eficientă a actului de guvernare, conform mandatului dat de alegători în programul PSD-ALDE din 2016.  Este datoria noastră să asigurăm cadrul legislativ necesar continuării guvernării de o manieră constituţională, legală şi eficientă în interesul cetăţeanului. Am ferma convingere că în politică votul cetăţeanului trebuie să fie determinant şi nu jocurile de culise în interesul câtorva”, a mai spus Meleşcanu.

Acesta le-a cerut colegilor din Senat să-i acorde sprijinul.

”Dragi colegi, orice politician responsabil trebuie să aibă deviza să facem cât mai multe, câtori mai mulţi. La începutul discursului v-am promis echilibrul meu, iar acum vă cer  sprijinul pentru a face din Parlamentul României o instituţie de elită în sistemul democratic românesc”, a mai spus Meleşcanu.

Candidatul propus de PSD, Teodor Meleşcanu, a fost ales, marţi, în funcţia de preşedinte al Senatului, fiind votat de 73 dintre senatorii prezenţi la şedinţa de plen.

Contracandidatul său, Alina Gorghiu, propusă de către PNL, a obţinut 59 de voturi

Din totalul de 136 de senatori au fost prezenţi 134. La cel de-al doilea tur de scrutin s-au înregistrat două voturi nule. 

După primul tur al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Senatului, candidatul PSD, Teodor Meleşcanu, a obţinut 67 de voturi, candidatul PNL, Alina Gorghiu, a obţinut 47 de voturi, iar candidatul ALDE, Ioan Popa, a obţinut 13 voturi. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.