Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat miercuri, în Senat, că fostul ministru al Afacerilor Externe Teodor Meleşcanu, ales preşedinte al Senatului, nu mai are calitatea de membru ALDE. Liderul deputaţilor ALDE, Varujan Vosganian, critică dur decizia lui Teodor Meleşcanu de a candida pentru funcţia de preşedinte al Senatului, spunând că acesta „moral şi politic” nu mai este membru ALDE, iar decizia fostului ministru a „stupefiat şi consternat” conducerea ALDE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Varujan Vosganian: Teodor Meleşcanu, din punct de vedere moral şi politic, şi-a pierdut legitimitatea de a fi membru ALDE. Ceea ce a făcut a stupefiat şi consternat

 

„Să luăm act oficial de desfiinţarea grupului ALDE prin eliminarea domnului Meleşcanu. Vă anunţ că voi depune imediat o notificare la biroul preşedintelui Senatulului prin care anunţăm configurarea grupului mixt şi sigur că va trebui să luaţi act şi de acest lucru, dar în momentul de faţă trebuie să atrag atenţia că trebuie reconfigurat Biroul Permanent întrucât domnul Meleşcanu nu are calitatea de membru ALDE şi dumeavoastră l-aţi ales şi aţi vrut să-l contaţi în dreptul grupului ALDE. Deci vor trebui recalculaţi coeficienţii şi evident, funcţiile care sunt alocate fiecărui grup” a afirmat Călin Popescu Tăriceanu miercuri, la Senat.
 
Şi senatorii USR şi PNL au cerut reconfigurarea Biroului Permanent al Senatului.
 
Şedinţa Senatului a fost întreruptă pentru discuţii între liderii de grupuri parlamentare.
 
Teodor Meleşcanu, susţinut de PSD, a câştigat marţi funcţia de preşedinte al Senatului primind 73 de voturi, iar Alina Gorghiu, susţinută de opoziţie, a fost votată de 59 de senatori.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.