Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, marţi, că municipiul Buzău va fi conectat cu Autostrada A7, iar drumul de legătură va fi realizat în parteneriat cu autorităţile locale, după ce CNAIR şi Primăria Buzău au semnat un Protocol de Colaborare pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construirii a trei tronsoane ale acestui drum. ”Sorin Grindeanu este primul ministru care nu a trâmbiţat descentralizarea, ci a mers pur şi simplu către consilii judeţene şi primării de municipii şi a descentralizat aceste lucrări”, a afirmatr liderul PSD, Marcel Ciolacu, prezent la semnarea protocolului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Protocolul prin care CNAIR va asigura finanţarea lucrărilor pentru centura oraşului, iar municipalitatea se va ocupa de gestionarea lucrărilor a fost semnat de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, şi directorul CNAIR, Cristian Pistol.

”Această zonă a Buzăului, din punctul de vedere al Ministerului Transporturilor, este o zonă destul de importantă şi tocmai de aceea s-a înfiinţat la Buzău o Direcţie Regională, iar prin protocolul semnat astăzi, care cred ca este al 40-lea astfel de document, urmărim să descentralizăm aceste lucrări. Am încredere că toate lucrările acestea vor fi făcute. Rolul CNAIR este să plătească aceste lucrări, dar ele vor fi gestionate de Primăria Buzău pentru că lucrările de mai mică anvergură, cum este şi aceasta, pot fi gestionate mai bine de autorităţile locale decât de o autoritate centrală. E mult mai bine ca lucrările să fie gestionate de cei care sunt beneficiarii direcţi ai acestor lucrări. Sper să vă încadraţi în termen până la decembrie 2023, iar noi să putem deconta acest studiu de fezabilitate ca apoi să trecem la proiectare şi execuţie", a spus ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, prezent la Buzău la semnarea protocolului.

La rândul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că ministrul Transporturilor face astfel primii paşi spre descentralizare şi consideră că exemplul lui Grindeanu ar trebui implementat şi în alte ministere.

”Asistăm la un exerciţiu de bune practici în ceea ce priveşte colaborarea între administraţia locală şi cea centrală. Sorin Grindeanu este primul ministru care nu a trâmbiţat descentralizarea, ci a mers pur şi simplu către consilii judeţene şi primării de municipii şi a descentralizat aceste lucrări. Cred că acest fel de descentralizare ar trebui făcută de toate ministerele şi cred că asta este calea de urmat pentru că este un interes direct şi o altă responsabilitate faţă de cetăţenii care până la urmă au votat acea administraţie locală. Pentru Buzău este un proiect decisiv pentru că aceşti 25 de kilometri de centură ce vor lega oraşul de A7 şi de drumul expres Buzău-Brăila este un lucru care are un sens şi o logică, avem un ministru şi un primar care înţeleg fenomenul şi acest lucru va duce la dezvoltarea municipiului şi a judeţului. Eu am avut doar o implicare sentimentală pentru că sunt buzoian şi mă bucur că în nici un an de zile lucrurile au luat acest trend pozitiv la ministerul Transporturilor", a spus Ciolacu.

Potrivit calendarului de lucrări, Primăria Buzău are termen până la finele anului 2023 să realizeze studiul de fezabilitate pentru viitoarea centură care va lega oraşul de autostradă. Cu toate acestea, primarul municipiului Buzău Constantin Toma l-a asigurat pe ministrul Transporturilor că studiul de fezabilitate va fi gata până la finalul acestui an.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Municipiul Buzău va fi conectat cu Autostrada A7! Drumul de legătură dintre Autostrada Moldovei şi Municipiu va fi realizat în parteneriat cu autorităţile locale! CNAIR şi Primăria Municipiului Buzău au semnat astăzi un Protocol de Colaborare pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construirii a trei tronsoane ale acestui drum”, spune ministrul Transporturilor pe Facebook. 

 
Potrivit lui Grindeanu, prin document se stabileşte inclusiv contribuţia financiară a fiecărei părţi pentru finanţarea Contractului necesar Studiului de Fezabilitate destinat tronsoanelor 2, 3 şi 4 ale acestui proiect.
 
”Începând de astăzi, CNAIR şi Primăria Municipiului Buzău pot începe demersurile pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice necesare derulării Contractului finanţat prin POIM 2014-2020 Ulterior, proiectarea şi execuţia Drumului de legătură dintre A7 şi Municipiul Buzău, cu o lungime de aproximativ 9 km, vor putea fi finanţate prin POT 2021-2027”, mai afirmă Grindeanu.
 
Ministrul menţionează că Protocolul semnat astăzi este cel de al 40-lea document semnat cu autorităţile locale, de când am preluat mandatul de ministru al Transporturilor şi Infrastructurii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.