Şedinţa Parlamentului în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe legile privind prorogarea unor termene în Justiţie, abrogarea OUG 51/ 2019 şi instituirea unor plafoane de cheltuieli publice este programată joi, la 12:00. Cele trei proiecte au fost trimise miercuri Parlamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Conform deciziei luate miercuri de Birourile Permanente ale celor două Camere, Parlamentul ar urma să se reunească joi în şedinţă pentru ca Guvernul să îşi angajeze răspunderea. Parlamentarii au termen pînă joi la 10:00, pentru a depune amendamente. Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului  este programată la ora 12:00, când premierul Ludovic Orban ar urma să citească în plen cele trei proiecte asupra cărora Executivul  îşi angajează răspunderea.

- ”Astăzi vor fi trimise cele trei proiecte de legi către Parlament pentru asumarea răspunderii şi urmează ca Parlamentul să stabilească calendarul asumării”, a anunţat, miercuri, Ionel Dancă, într-o conferinţă de presă, după ce Guvernul a aprobat proiectele..

Cele trei legi vizează prorogarea unor termene în Justiţie, abrogarea OUG 51/ 2019 pentru a reintroduce în sfera serviciilor publice transportul interjudeţean al elevilor şi Legea plafoanelor.

Dancă a precizat că este ”vital” ca Legea plafoanelor să fie adoptată de urgenţă.

Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.
Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.