Deputatul liberal de Timiş Claudiu Chira a anunţat că nu a mai putut intra în sediul PNL Timiş, după ce yala de la uşa de intrare a fost schimbată. Chira reclamă că acest lucru are loc după scandalul izbucnit la Conferinţa de alegeri a PNL Timişoara. PNL Timiş a transmis ulterior că schimbarea yalei de la uşa de intrare în sediul partidului este "un amănunt care ţine de administrarea spaţiului" şi că sediul este deschis în timpul programului de lucru, dar că în scurt timp vor avea acces în sediu, în afara programului cu publicul, toţi cei îndreptăţiţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - "Având în vedere informaţiile publicate în mass-media, cu privire la procedura administrativă a înlocuirii yalei de la intrarea în sediul PNL Timiş, aducem câteva clarificări menite să înlăture speculaţiile şi denaturarea adevărului. Aşadar, sediul PNL Timiş din strada Gheorghe Lazăr, nr. 1, Timişoara, funcţionează sub acelaşi regim de program cu publicul şi este deschis pentru toţii membrii şi cetăţenii, de luni până vineri, între orele 9:00 şi 16:00, precum şi în timpul desfăşurării şedinţelor structurilor de conducere sau a evenimentelor publice care au loc în interior. În cel mai scurt timp posibil, vor avea acces în sediu, în afara programului cu publicul, toţi cei îndreptăţiţi. Schimbarea yalei de la uşa din exterior este un amănunt care ţine de administrarea spaţiului şi care, din punctul nostru de vedere, nu are relevenţă pentru desfăşurarea activităţii filialei”, a transmis PNL Timiş.
 
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Incredibil ce se întâmplă în PNL Timiş -secretarul general Dănuţ Groza a schimbat yala de la uşa partidului şi a luat cheia. Fiind plecat la Bucureşti în ultimele zile, am aflat cu surprindere că nu se mai poate intra în sediul de la partid deoarece nu se mai potrivesc cheile de la intrare. Am fost sunat de mai mulţi colegi şi colaboratori care voiau să intre în sediu, dar nu au putut deschide uşa. După mai multe telefoane am aflat că secretarul general Dănuţ Groza  a schimbat yala pentru ca membrii aleşi ai PNL Timişoara să nu mai poată intra, după ce preşedintele Raul Ambruş şi mai mulţi colegi au mers vineri pentru a face o poză, fotografia pe care o ştiţi deja. Mi se pare incredibil şi inadmisibil ce se întâmplă, cu atât mai mult cu cât spre exemplu eu ca deputat, dar şi restul colegilor parlamentari, avem cabinetele parlamentare acolo şi plătim cheltuieli de întreţinere. Practic, se îngrădeşte şi dreptul la muncă a acelor oameni care nu mai pot merge la birou”, a scris Claudiu Chira pe pagina sa de Facebook.
 
Chira a mai adaugat că  PNL Timiş arată ca un partid luat captiv de ”nişte primitivi”. 
 
”Consider că Alin Nica şi Dănuţ Groza nu pot trata PNL Timiş ca pe Căminul Cultural de la ei din sat, să chemi primarul cu cheia să deschidă. PNL Timiş arată pe zi ce trece ca un partid luat captiv de nişte primitivi şi cei care am mai rămas trebuie să luptăm până la capăt pentru a reda membrilor libertatea şi democraţia internă”, a mai scris Chira.
 
Reprezentanţii conducerii PNL Timiş nu au reacţionat, deocamdată, în urma acestor acuzaţii.
 
Scandalul yalei vine după ce un alt scandal a avut loc la conferinţa municipală de alegeri a PNL Timişoara. În cursă s-au înscris doi candidaţi: Raul Ambruş şi Cosmin Tabără, ultimul dintre ei fiind susţinut de preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica.  Cele două tabere ale candidaţilor pentru funcţia de preşedinte nu s-au înţeles în privinţa delegaţilor. Preşedintele interimar al PNL, Alin Nica a cerut suspendarea conferinţei de alegeri şi a părăsit sala alături de candidatul Cosmin Tabără şi cei care îl susţineau pe acesta. Rămaşi în sala de conferinţe, susţinătorii lui Ambruş au format o nouă comisie de organizare a alegerilor şi au continuat şedinţa alegându-l pe acesta în funcţia de preşedinte al PNL Timişoara.
 
Ulterior, Alin Nica a declarat că va face plângeri penale deoarece a dispărut ştampila partidului şi inclusiv ştampila cu semnătura sa şi a ameninţat cu excluderi din partid.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.