Rovana Plumb a transmis, joi seară, după ce Comisia juridică din Parlamentul European i-a respins candidatura la postul de comisar pentru Transporturi, că prevederi diferite au făcut să existe diferenţe între declaraţia financiară depusă la Bruxelles şi declaraţia de avere depusă în România. Plumb susţine că, până la această oră, nu a primit nicio comunicare oficială din partea Comisiei Juridice în urma audierii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”Azi am oferit colegilor europarlamentari din Comisia Juridică, aşa cum mi-au solicitat, clarificări suplimentare. Prevederi diferite au făcut să existe diferenţe între declaraţia financiară conform codului de conduită al comisarilor depusă la Bruxelles şi declaraţia de avere depusă în România. Până la această oră nu am primit nicio comunicare oficială din partea Comisiei Juridice în urma audierii mele”, a transmis, joi seară, Rovana Plumb.

- Liderul PNL Ludovic Orban consideră că propunerea Guvernului condus de Viorica Dăncilă pentru funcţia de comisar european în persoana Rovanei Plumb - respinsă joi de Comisia juridică din Parlsmentul European - a făcut România de ruşine în Europa.şi cere premierului să nu mai facă nicio altă nominalizare fără consultarea şi fără acordul preşedintelui Klaus Iohannis şi fără ca persoana nominalizată săfie audiată în Parlament. Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, afirmă, după respingerea candidaturii Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european, că a avertizat că aceasta este un candidat vulnerabil şi că doar “neconflictuala” marioneta prim-ministru nu a înţeles cu nu poate exporta chiar orice din PSD la Bruxelles. El consideră că toţi candidaţii cu probleme de integritate trebuie înlocuiţi. Liderul USR, Dan Barna, afirmă că încăpăţânarea premierului Viorica Dăncilă de a menţine candidatura Rovanei Plumb "a făcut din nou ca România să fie oaia neagră a Europei". El îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să se implice în nominalizarea unui nou comisar din partea României. "Nu o putem lăsa pe Viorica Dăncilă să facă greşeală după greşeală pentru că suntem în campanie electorală. Trebuie să găsim împreună un comisar care să fie cinstit şi competent şi care să reprezinte, şi pentru România şi pentru Comisie, un câştig", mai spune Barna. Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, susţine că situaţia Rovanei Plumb în contextul audierii în Comisia Juridică din Parlamentul European este ”speculată politic de către toţi aceia care au sabotat candidatul ţării lor”.

CITEȘTE ȘI Mihai Fifor: Situaţia Rovanei Plumb este speculată politic de către toţi aceia care au sabotat candidatul ţării lor; Opoziţia a reuşit încă o dată să submineze interesele propriei ţări şi să calce în picioare imaginea României în plan extern
Orban, după respingerea candidaturii Rovanei Plumb pentru postul de comisar european: Votul, un dezastru pentru actualul Guvern. Următoarea nominalizare, cu acordul preşedintelui şi după audierea în Parlament
CITEȘTE ȘI Orban, după respingerea candidaturii Rovanei Plumb pentru postul de comisar european: Votul, un dezastru pentru actualul Guvern. Următoarea nominalizare, cu acordul preşedintelui şi după audierea în Parlament
CITEȘTE ȘI Tomac, după respingerea candidaturii Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar: Am spus că este un candidat vulnerabil. Doar “neconflictuala” marioneta prim-ministru nu a înţeles cu nu poate exporta chiar orice din PSD la Bruxelles

”Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă acum cu largă majoritate de Comisia Juridică a Parlamentului European”, afirmă Mureşan, care precizează că în favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari, împotrivă au votat 15 europarlamentari, iar doi europarlamentari s-au abţinut.

El afirmă că fără avizul Comisiei Juridice audierea din Comisia de Transport nu poate avea loc.

CITEȘTE ȘI Barna: Nu o putem lăsa pe Viorica Dăncilă să facă greşeală după greşeală. Trebuie să găsim împreună un comisar care să fie cinstit şi competent şi care să reprezinte, şi pentru România şi pentru Comisie, un câştig

”Va fi trimisă din partea Comisiei Juridice a Parlamentului European o scrisoare Comisiei Europene prin care va fi informată că există un conflict de interese cu privire la împrumutul de 800.000 de lei al Rovanei Plumb de la doamna Elena Loghin. Din acest motiv doamna Rovana Plumb nu îşi poate asuma funcţia de comisar european”, a explicat ulterior Siegfried Mureşan.

Rovana Plumb, nominalizată pentru postul de comisar european pentru Transporturi, a fost audiată joi în Comisia juridică a Parlamentului European în legătură cu neclarităţile din declaraţia de avere.

Rovana Plumb, căreia, ca şi altor nominalizaţi pentru noua Comisie europeană, Comisia juridică din PE i-a cerut explicaţii suplimentare privind declaraţia de avere, urma să fie audiată în 2 octombrie la ora 10 în comisia de specialitate a Parlamentului European. 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.