Preşedintele Klaus Iohannis a numit-o luni pe Ligia Deca în funcţia de ministru al Educaţiei, după ce a eliberat-o din funcţia de consilier prezidenţial. Noul ministru a depus jurământul la Palatul Cotroceni, într-o ceremonie la care au participat şi premierul Nicolae Ciucă şi preşedinţii celor două Camere, Marcel Ciolacu şi Alina Gorghiu, precum şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Ligia Deca a depus jurământul luni, de la ora 18.00, la Palatul Cotroceni. La ceremonie au participat premierul Nicolae Ciucă şi preşedinţii celor două Camere, Marcel Ciolacu şi Alina Gorghiu. 
 
Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut un discurs în care a arătat că ”o naţiune fără un sistem de educaţie performant are puţine şanse în lumea de astăzi, care devine din ce în ce mai complicată”.
 
”Şeful statului a mai spus că pachetul de legi ale educaţiei va trebui să ajungă cât se poate de repede în Guvern, iar Guvernul, prin vocea premierului, a declarat de la început, că va prelua această sarcină şi va lucra la acest pachet.
 
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, următoarele decrete:
 
• Decret prin care se eliberează doamna Ligia Deca din funcţia de consilier prezidenţial;
 
• Decret prin care se numeşte în funcţia de membru al Guvernului doamna Ligia Deca, ministrul educaţiei.
 
Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 18:00, la Palatul Cotroceni, mai anunţă Administraţia Prezidenţială. 
 

Consilierul prezidenţial Ligia Deca a fost votată, luni, în şedinţa conducerii PNL, pentru a prelua portofoliul ministerului Educaţiei. S-au înregistrat doar două voturi de abţinere, care au venit din partea lui Florin Cîţu şi Florin Roman.

Ligia Deca a participat la şedinţa BPN al PNL. Ulterior, decizia a fost anunţată oficial de premierul Nicolae Ciucă, acesta precizând că Ligia Deca este în măsură să preia din mers pachetul legilor educaţiei, pentru ca acesta să fie aprobat în Guvern şi apoi în Parlament.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.