Sute de membri şi simpatizanţi ai AUR participă, duminică după amiază, la un miting organizat în centru municipiului Suceava, participanţii contestându-l vehement pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, pe care l-au numit „ultimul baron local” şi căruia îi cer demisia. Flutur a transmis că îl invită la discuţii pe Simion şi i-a propus să candideze împreună pentru şefia CJ Suceava, iar cel care pierde să iasă din politică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE -  „Aceste invitaţii pe care le-am văzut acum, eu le tratez în felul următor: nu am nevoie de galerie pentru dezbatere pentru Suceava. Eu sunt un om construit ca să vin cu soluţii, să ascult contraargumente, dacă sunt bune să le accept, nu scandal şi balamuc de galerie! Îl aştept în continuare în Casa de Cultură care va fi goală în câteva minute, să nu se teamă, că nu îi fac nimic, vreau o discuţie bărbătească, adevărată, soluţii pentru Suceava. Mai vreau ceva: să ne angajăm astăzi, aici, la Suceava, în cetatea marelui Ştefan să candidăm împreună să ne contracandidăm la preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava. Eu îmi pun la bătaie nu numai mandatul, ci şi cariera politică, plec acasă din politică dacă pierd. Îl rog pe George Simion, dacă este bărbat, dacă va câştiga, Doamne ajută, dacă pierde, să plece din politică! Asta e provocarea de la Suceava, din cetatea marelui Ştefan!”, a afirmat Gheorghe Flutur duminică după amiază. 
El a mai afirmat: „Cred că poza mea pusă la sediul AUR, e că vor să mă pună preşedinte la AUR. Le transmit că nu vreau preşedinte la AUR, eu sunt la PNL preşedinte. Eu aşa am înţeles poza pusă la sediul lor şi le transmit că nu vreau preşedinte la AUR”.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Mitingul, care este unul autorizat, se desfăşoară pe esplanada Casei de Cultură din Suceava, unde în cursul aceleiaşi zile George Flutur a participat la o reuniune alături de mai mulţi liberali, eveniment care s-a desfăşurat în interiorul clădirii.
La manifestaţia AUR fusese anunţată participarea 2000 de persoane. MAnifestanţii au adus cu ei pancarte cu mesaje împotriva preşedintelui CJ Suceava, pe care îl numesc „ultimul baron local din România”. Ei au scandat, cerând demisia lui Flutur. Printre protestatari se află liderul AUR, George Simion, care i-a cerut preşedintelui CJ Suceava să iasă în mijlocul protestatarilor. 
„Hai, fii bărbat, Ghiţă, că nu-ţi face nimeni nimica. Vino încoa! Că prea te ascunzi în fotoliile ale moi!(...) Dacă în cinci minute nu apari venin noi la tine, cu toţii, nu aşa câte unu, câte doi!”, i-a transmis George Simion preşedintele AUR, George Simion.
 
Una dintre participante a afirmat că localnicii duc „o luptă crâncenă, o luptă pe faţă cu autorităţile” pentru a stopa instalarea antenelor 5G în localităţile lor. 
Un alt protestatar a transmis un mesaj lui Gheorghe Flutur, cerând acestuia ca proprietarii de luciu de apă din mai multe localităţi să fie puşi în posesie.: „Solicit domnului Flutur să pună în posesie toţi proprietarii, să îşi ia labele de pe iazuri, inclusiv DNA Suceava să nu mai protejeze corupţia, ca să nu dau e numele unui procuror”, a spus protestatarul.
La ora transmiterii acestei ştiri, protestatarii au pornit în marş.
Participanţii scandează: ”Demisia!”, ”Gheorghe  Flutur, nici nu ştii cât de mic începi să fii!” şi „Gheorghe Futur, nu uita, Bucovina nu-i a ta”, „PNL şi PSD, aceeaşi mizerie!”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.