Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a declarat miercuri pentru agenţia News, că instituţia a decis să suspende plata subvenţiei către Partidul Mişcarea Populară, în urma litigiului privind conducerea formaţiunii, între fostul preşedinte Cristian Diaconescu şi noua conducere, aleasă de Congres, în persoana liderului Eugen Tomac, care nu a fost soluţionat şi se află încă în instanţă. Preşedintele AEP precizează că banii vor fi transferaţi formaţiunii după soluţionarea acestui litigiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Eugen Tomac: AEP a emis o decizie nedreaptă, nelegală şi absolut fără nicio logică. Partidul are conducere legitimă / Vom utiliza toate mijloacele legale pentru a corecta această decizie absolut revoltătoare

”În PMP există neînţekegeri cu privire la conducerea legitimă a partidului. Există două persoane care se consideră preşedinţi. În ceea ce priveşte documentele oficial, la Registrul Partidelor Politice este înregistrată o anumită persoană ca reprezentând partidul, iar în urma unui congres care este contestat, o altă persoană se consideră îndreptăţită să reprezinte partidul”, a explicat preşedintele AEP decizia de a opri plata subvenţiei către Partidul Mişcarea Popolară.

”Noi avem obligaţia să plătim această subvenţie partidului, PMP, iar partidul trebuie să fie reprezentat de persoana care conduce partidul”, a explicat Toni Greblă. 

Preşedintele AEP a menţionat: ”Întrucât există acest litigiu şi el este în instanţă, am considerat să îi notificăm anunţându-i şi pe unii şi pe alţii că suspendăm plata subvenţiei până la soluţionarea acestui litigiu, fie pe cale amiabilă fie prin instanţă. Dacă nu vor mai fi acele contestaţii, noi vom plăti sumele oprite la plată dintr-un cont iar partidul va primi aceste subvenţii, când litigiul din interiorul partidului va fi rezolvat”.

Cristian Diaconescu a contestat în instanţă rezultatul Congresului PMP în urma căruia a fost aleasă o nouă conducere a formaţiunii, în frunte cu europarlamentarul Eugen Tomac. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.