Liberalii ar putea să înainteze o propunere de premier şi să renunţe la Florin Cîţu, pentru a se ajunge la o înţelegere în cadrul coaliţiei, iar Dacian Cioloş să renunţe la mandatul de premier desemnat. Surse liberale au precizat pentru News.ro că este singura variantă în care PNL ar accepta refacerea coaliţiei de guvernare, şi anume ca premierul să fie dat de PNL. Dacian Cioloş ar trebui, astfel, să îşi retragă candidatura de premier desemnat, pentru că principala lor solicitare din momentul ieşirii din Guvern, şi anume renunţarea la Florin Cîţu premier, ar fi îndeplinită. Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu a declarat, vineri, la intrarea în sediul PNL unde are loc şedinţa conducerii partidului, că personal, consideră că Florin Cîţu ar trebui să rămână premierul partidului şi a acuzat încercări ale USR de a destabiliza partidul, prin informaţiile apărute potrivit cărora liberalii ar putea veni cu altă variantă de premier, pentru deblocarea crizei şi refacerea coaliţiei. Ministrul interimar de Interne, Lucian Bode a declarat, vineri, că Biroul Executiv al PNL va decide mandatul partidului, la discuţiile cu premierul desemnat, Dacian Cioloş, el precizând că în conducerea partidului este deja o decizie clară privind premierul, şi anume Florin Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Dan Vîlceanu: Florin Cîţu trebuie să rămână premierul nostru, înţeleg dorinţa USR de a destabiliza partidul / Principiul clar este că guvernarea să face în jurul PNL iar reprezentanţii PNL în Guvern sunt decişi de PNL şi de nimeni altcineva
CITEȘTE ȘI Bode, despre flexibilizarea mandatului PNL, prin renunţarea la Florin Cîţu premier: O să vedem decizia BEX, acum conducerea PNL are o decizie clară

Liberalii se vor reuni în şedinţa Biroului Executiv, de la ora 11.00, însă discuţii au fost şi joi seara între membrii conducerii partidului. 

PNL ar fi dispus să înainteze altă variantă de premier liberal, precum Dan Vîlceanu sau Lucian Bode, prima şansă având-o însă Bode. Condiţia este ca USR să renunţe la Dacian Cioloş premier desemnat şi să se refacă coaliţia în jurul Partidului Naţional LIberal. 

Astfel, Cioloş ar trebui fie să renunţe la mandat, iar preşedintele Klaus Iohannis să vină cu o nouă propunere de premier, de la PNL, sau USR să meargă mai departe cu varianta unui guvern minoritar, cu Dacian Cioloş premier, care va pica la votul din Parlament. După respingerea propunerii, preşedintele va înainta o nouă propunere de premier, de la PNL. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.