Preşedintele PNL, Ludovic Orban afirmă că „cine umileşte preşedintele Partidului Naţional Liberal, umileşte Partidul Naţional Liberal în ansamblul său şi, la urmă, îl umileşte pe fiecare dintre membrii Partidului Naţional Liberal, provocând un grav deserviciu nouă, fiecăruia dintre noi”. Afirmaţia a fost făcută marţi, la Ploieşti, după ce duminică, la conferinţa de alegeri a PNL Cluj premierul Florin Cîţu i-a invitat alături de el, pe scenă, pe liderii PNL care îl susţin, Orban rămânând singur în primul rând al sălii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Pentru mine, a fi preşedintele Partidului Naţional Liberal înseamnă o răspundere uriaşă, o povară imensă şi o misiune pe care am înţeles să o îndeplinesc aşa cum am putut mai bine vreau să le transmit unora mai puţin obişnuiţi cu Partidul Naţional Liberal: cine umileşte preşedintele Partidului Naţional Liberal, umileşte Partidul Naţional Liberal în ansamblul său şi, la urmă, îl umileşte pe fiecare dintre membrii Partidului Naţional Liberal, provocând un grav deserviciu nouă, fiecăruia dintre noi” a afirmat Ludovic Orban marţi, la Ploieşti, unde participă la conferinţa de alegeri a PNL Prahova. 
Acesta a arătat că, în calitate de partid aflat la guvernare, PNL trebuie să susţină proiectele edililor partidului.
Orban a subliniat că PNL poate câştiga, la viitoarele alegeri şi în alte localităţi, care nu au primari liberali, dar ai căror locuitori văd că localităţile conduse de PNL se dezvoltă.
Preşedintele PNL le-a mai transmis liberalilor din Prahova că „legitimitatea nu se construieşte pe o ascultare oarbă, pe presiuni care sunt puse de unii şi alţii”, îndemnându-i pe aceştia să nu rămână „pasivi” în campania pentru alegerile interne pentru preşedinţia PNL.
„Am încredere în dumneavoastră şi am încredere în fiecare membru al Partidului Naţional Liberal. Nu fiţi pasivi în această campanie! Legitimitatea nu se construieşte pe o ascultare oarbă, pe presiuni care sunt puse de unii şi alţii, pe promisiuni care pot sau nu pot fi onorate. Legitimitatea se construieşte pe respect, pe încredere, pe viziune, pe calitate umană, pe libertate, pe democraţie, respectul faţă de drepturile şi libertăţile fiecăruia. Şi, mai ales, un Partid Naţional Liberal demn nu se poate construi decât de oameni care au demnitate, de oameni care au coloană vertebrală, de oameni care stau pe propriile picioare şi care nu se lasă bătuţi de o primă pală de vânt şi care urmează alături de lidershipul partidului viziunea, obiectivele strategice pe care le avem”, a mai spus Orban.
El a catalogat drept „vitală” decizia cu privire la viitoarea conducere a partidului.
La conferinţa de alegeri a PNL Prahova, preşedintele filialei judeţene Dâmboviţa şia anunţat susţinerea faţă de Orban.
„Din punctul meu de vedere cel mai bine este că continuăm ceea ce am început iar pe 25 septembrie Ludovic Orban să fie în continuare preşedintele PNL”, a afirmat preşedintele PNL Dâmboviţa, Virgil Guran.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.